Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra uppladdningen – stoppar händer i bensin

Tyson Fury mötte Otto Wallin i september 2019. Se höjdpunkter från matchen.
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Tyson Fury (höger) mot svenske Otto Wallin.Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LAS VEGAS. Två av tungviktsboxningens största stjärnor går upp i ringen i Las Vegas i helgen för en efterlängtad titelfajt när Tyson Fury utmanar Deontay Wilder om WBC-bältet. 

Efter Furys oväntat tuffa match mot Otto Wallin har han sparkat tränaren och stöpt hela sin uppladdning, med några rätt okonventionella metoder.

– Jag doppar händerna i bensin fem minuter om dagen, säger Tyson Fury, som också har berättat hur han får ”testosteronet att pumpa”...

Tempen stiger på ”The strip” i Las Vegas inför returmötet mellan de båda obesegrade tungviktsgiganterna natten mot söndag, svensk tid.

Wilder och Fury möttes i en dramatisk titelmatch i Los Angeles i december 2018. Fajten då var Tyson Furys första stormatch efter den urspårning av episka mått som höll på att kosta honom karriären.

Wilder fick Fury att gå i golvet i tolfte ronden, men Fury kom upp – och matchen slutade oavgjort, vilket innebar att Wilder fick behålla WBC-bältet.

Senast britten Tyson Fury var här i Las Vegas för en match, i september, klarade sig med nöd och näppe mot svenska Otto Wallin. 

Sundvallsboxaren slog upp ett jack på ögonbrynet på Fury och Wallin var nära en storskräll när blodet rann från britten, men Fury höll ut och vann på poäng. 

Tyson Furys pappa John Fury – själv gammal boxare – var förbannad efter matchen.

– Han var svag som en kattunge från första ronden, sa John Fury till BT Sport, och menade att tränaren Ben Davison och hans gäng hade tränat ner Fury för mycket.

– Om jag fick bestämma så skulle de få sparken, hela bunten. Om de har kvar det där teamet blir det slutet på hans karriär. 

Tyson Fury bröt med tränaren

Om det var pappans ilska ord som tog skruv eller om Fury själv kom till samma slutsats är oklart, men i december bröt Fury med Davison och har sedan dess amerikanen Sugarhill Steward i sin ringhörna. 

– Jag gör massa saker jag inte gjorde förut. Jag äter fem eller sex måltider om dagen, dricker åtta liter vatten. Om det är något som kan ge mig en fördel så är jag beredd att testa det. Jag onanerar sju gånger per dag, så mitt testostron pumpar på. 

Huruvida det är en medicinsk sanning är väl inte helt klarlagt, om man säger så, men Fury verkar onekligen laddad.

– Jag kommer inte hit för en seger på poäng, såna har jag nog av – jag har nio. Jag kommer för en knockout – det är, från mitt hjärta, det jag siktar på. Det är därför jag anlitade Sugarhill. Om jag inte hade velat åt en knockout hade jag kunnat behålla Ben Davison och jobbat med den där ”herky-jerky”-stilen. 

Därför doppar Tyson Fury händerna i bensin

En annan del i Furys uppladdning: Han påstår att han tar badar sina händer i bensin. 

– Jag pratade med en gammal, legendarisk fajter från resandefolket, som boxades utan handskar. Han kallas Big Joe Joyce och han berättade för mig om att doppa händerna i bensin för att tuffa till dem. Så inför den här matchen ska jag doppa händerna i bensin fem minuter om dagen under de sista tre, fyra veckorna på träningslägret, så de blir riktigt härdade. Det funkade för honom så jag ska testa, sa Fury i en intervju med brittiska Gareth A Davies.

Fury kallar ju sig ”The gipsy king” eftersom han också har påbrå från det irländska resandefolket. 

Deontay Wilder tar lätt på Tyson Furys utspel.

– Allt är möjligt i ringen, men det kokar ner till om han kan backa upp sitt snack med handling. Det är så mycket som händer hos hans team, så det visar ju hur nervös han är.

– Jag tror inte på nånting Fury säger. Jag bryr mig inte, jag fokuserar mer på vad han gör. Jag är en handlingens man, säger Wilder på presskonferensen. 

Båda är obesegrade hittills

TYSON FURY

Ålder: 31.

Längd/räckvidd: 2,06/2,16.

Vikt: 123,8 kilo

Från: Manchester, England. 

Smeknamn: ”The gypsy king”.

Statistik: 30 matcher, 29 segrar (20 på knockout), en oavgjord. 

Främsta meriter: Slog Volodymyr Klytjko 2015 och tog tungviktsbältena från WBA (Super), WBO, IBF och IBO. (Blev snabbt av med dem på grund av flera olika orsaker utanför ringen.)

 

DEONTAY WILDER

Ålder: 34.

Längd/räckvidd: 2,01/2,11.

Vikt: 104,8 kilo

Från: Tuscaloosa, Alabama, USA. 

Smeknamn: ”The bronze bomber”.

Statistik: 43 matcher, 42 segrar (41 på knockout), en oavgjord. 

Främsta meriter: Tog WBC-tungviktsbältet 2015 och har behållit den sedan dess – har försvarat titeln 10 gånger. 

LÄS MER: Hamburgardieten som räddade Furys karriär efter kaoset 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.