Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Jättefajten blir av i december

Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter år av spekulationer tycks det nu klart: Anthony Joshua kommer boxas mot Tyson Fury senare i vinter i en kamp om tungviktsbältet i organisationen WBC.

Det bekräftar Joshuas stall på Twitter.

Den helbrittiska duellen mellan Anthony Joshua, 32, och Tyson Fury, 34, har varit på tapeten under flera års tid och dubbats till ”den största i Storbritanniens historia”. Nu ser det till sist ut att bli av efter att Joshua accepterat Furys krav.

– Vi kan bekräfta, å Anthony Joshuas vägnar, att vi i fredags accepterade alla villkor som presenterats för oss av Furys stall för en fajt den 3 december. Efter drottningens bortgång kom vi överens om att skjuta på kommunikationen. Vi väntar på respons, skriver Joshuas stall 258 MGT Group på Twitter enligt Sky Sports.

Tyson Fury, som pensionerade sig efter segern mot Dillian Whyte i april, sade i en video på sociala medier i förra veckan att han var redo för en comeback och villig att erbjuda Joshua 40 procent av inkomsterna från titelfajten.

– Han har inga ursäkter för att inte ta det. Han kan inte säga att jag inte erbjudit honom tillräckligt. Jag har erbjudit 40 procent – ta det eller inte, sade Fury.

34-åringen, som innehar tungviktsbältet i organisationen WBC, hade tidigare siktat in sig på en match mot Oleksandr Usyk, som besegrade Joshua i Saudiarabien förra månaden.

Ukrainaren meddelade dock att han inte avser gå någon till match i år, vilket ska ha riktat Furys blickar mot Joshua i stället, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt Sky Sports är Cardiff en trolig plats om duellen mellan Anthony Joshua och Tyson Fury slutligen blir av den 3 december som planerat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.