Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bara ett slag behövs – sedan är det färdigt”

Tyson Fury mötte Otto Wallin i september 2019. Se höjdpunkter från den matchen.
Deontay Wilder och Tyson Fury.Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Otto Wallin och Tyson Fury.Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Otto Wallin.Foto: JOHAN ERIKSSON

LAS VEGAS. Sveriges tungviktshopp Otto Wallin är den som senast mötte Tyson Fury i ringen. 

Här benar han ut vad som kan fälla avgörandet i titelfajten mellan Deontay Wilder och Tyson Fury. 

Otto Wallin, 29, från Sundsvall har varit under veckan själv varit på plats i Las Vegas, bland annat för att göra tv-jobb med Viasat.

Han har också gjort intervjuer för sin egen match mot Lucas Browne (28 mars, också i Las Vegas), och passat på att känna in läget för WBC-titelmatchen. 

– Det är verkligen spännande. Två obesegrade tungviktare, som är ansedda som de två bästa i världen, det blir inte bättre. Plus att det är en rematch efter den oavgjorda matchen. Man vill ju se hur det kommer gå, säger han. 

Wallin träffade Fury tidigare i veckan under mediedagarna. 

– Det var kul att se honom igen. Har man boxats tolv ronder mot någon och gett allt, då har man ju all världens respekt för varandra. 

Svensken lutar åt att Tyson Fury kommer ta hem den här matchen också, trots att Wilder har knockat sina motståndare i 41 av 43 matcher. 

– Jag tror att Fury kommer vinna på poäng. Han är en skickligare boxare och kan anpassa sig mer, han har fler verktyg att använda. Samtidigt – man vet aldrig med Wilder. Han slår så fruktansvärt hårt så det är bara ett slag som behövs, sen är det färdigt. Allting kan hända när han är i ringen. 

Otto Wallin: Det avgör mellan Fury och Wilder

Det talar för Wilder

– Den solklara styrkan är att han slår så hårt. Men han är väldigt atletisk också. Han ser ut som en basketspelare i kroppen. Och när han slår – det är inte bara att han slår hårt, han slår snabbt också. Man brukar säga det, ”det är de slag man inte ser som man blir knockad av”, och han slår väldigt snabbt och ibland från lite ovanliga vinklar. Och väldigt hårt. Då tar det bra. 

Det talar emot Wilder

– Han väger inte så mycket för att vara tungviktare. Fury kommer nog väga ungefär 20 kilo mer och Fury kan använda det på rätt sätt så kan det bli en nackdel för Wilder. Annars så tycker jag att han inte har det bästa försvaret. Han saknar en bra grund i försvaret, i tekniken. 

Det talar för Fury

– Han har bra teknik, och väldigt bra försvar. Bra på fötterna, och rör sig mycket. Även om han är så stor och väger så mycket. Han är rörlig och snabb. Helt klart en duktig teknisk boxare. 

Det talar emot Fury

– Om jacket (som Wallin gav Fury på ögonbrynet i matchen i höstas, reds anm.) skulle öppnas så är det är problem, så klart. Och det talar emot honom att han inte slår lika hårt som Wilder. Om det blir slagväxlingar så är det inte så bra för Fury, då blir det 50/50 och då kan det vara färdigt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.