Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret: ”Ingen kan säga att det här var en stöld”

En av domarna hade Badou Jack som segrare i matchen mot Jean Pascal.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Badou Jack förlorade nattens titelmatch mot Jean Pascal. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Badou Jack, 36, hade chans på WBA-titeln i lätt tungvikt. 

Svensken gav allt i en av årets mest intensiva boxningsmatcher – men förlorade på poäng mot mästaren Jean Pascal, 37. 

– Jag kände att jag vann, säger Jack till Showtime. 

För elva månader åkte Badou Jack på sin första förlust på fem år i titelmatchen mot Marcus Browne. 

I natt svensk tid var Jack tillbaka i ringen, den där gången mot kanadensaren Jean Pascal i en fajt om WBA-bältet. 

Badou Jack förlorade

Det blev en jämn drabbning, där svensken var illa ute i fjärde ronden. Då fick Pascal in en träff som ledde till att Jack störtade in i repen och därefter ner på ringgolvet. 

Men Jack kom igen. I rond elva var det han som fick till en knock, även om Pascal reste sig. På Twitter var boxningstyckarna ense om att matchen var en av årets mest underhållande tvekamper. Flera boxningsjournalister förutspådde att matchen skulle sluta oavgjord. 

”Kände att jag vann”

Men Pascal vann på poäng, efter ett domslut där domarna var oeniga. En av domarna hade Jack som segrare med två ronders marginal, medan resterande två ansåg att Pascal vann matchen med samma siffror. 

– Jag vet inte, jag kände att jag vann matchen. Men det här är min broder, Pascal, han tål mycket stryk. Han kanske var bättre i kväll. Jag vet inte. Jag trodde att jag skulle vinna, men jag kanske har fel. Jag skulle väldigt gärna få till en returmatch, säger Jack till Showtime. 

Pascal var mer självsäker efter matchen.

– Jag vann den här matchen. Det var en jämn match, Badou är en fantastisk boxare, men ingen kan säga att det var en stöld. Det var en jämn match, det blev ett delat domslut. Men jag vann den här matchen, för jag är mästaren, säger han. 

”Det är en smutsig bransch” 

Badou Jacks agent, Arash A. Naderi, menar dock att det var en skandal att Jack inte tilldömdes segern. 

– Vad kan man säga? Det här känns helt ofattbart. Det är en smutsig bransch. Kanske beror det på att Badou kommer från Sverige som är ett litet land, kanske beror det på kopplingen till Floyd Mayweather (Jacks promotor), säger Naderi till SVT

– Det här är det värsta rånet jag varit med om. 

Jack var tidigare WBC-mästare i supermellanvikt, från april 2015 till januari 2017. Nu har han två raka förluster, men Naderi säger att Jacks psyke är starkt men att ”han ständigt blir bortdömd” kan få motivationen att tryta. 

– Nu ska han ta det lugnt med familjen så får vi se. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.