Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vikthånet: ”Kom igen – det där är ju löjligt”

Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HASSAN AMMAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TASS / VALERY SHARIFULIN/TASS/SIPA USA SIPA USA

En hel boxningsvärld hade väntat.

Då bjöd Anthony Joshua på en uppvisning mot Andy Ruiz Jr i Saudiarabien.

Och tog tillbaka mästarbältet.

– Oh, man... första gången var så skön att jag var tvungen att göra det igen, säger han enligt BBC.

I somras chockade Andy Ruiz Jr boxningsvärlden då han knockade den regerande världsmästaren Anthony Joshua inför ett fullsatt Madison Square Garden i New York.

Sent under lördagskvällen var det dags igen.

Sex månader efter knocken utmanade Andy Ruiz Jr om bältet i tungvikt. Och det blev en ren och skär uppvisning i Saudiarabien, en skådeplats som på egen hand skapat en hel del rubriker den senaste tiden.

Anthony Joshua höll sig till sin plan matchen igenom och efter tolv ronder kunde man konstatera att den brittiske 30-åringen tagit hem matchen – och därmed också titeln – på poäng.

– Anthony Joshua var fullständigt klinisk och slösade inte bort ett enda slag. Det där var klass. Så vackert att se, säger den brittiske experten Steve Bunce i BBC:s sändning.

Anthony Joshua: ”Jag vill tacka gud”

Kollegan, den förre världsmästaren Richie Woodhall, fyller i:

– Joshua har boxats väldigt bra och lät sig aldrig luras. Han väntade och var väldigt lugn. Han kalkylerade och valde sina tillfällen väldigt väl, säger han. 

Anthony Joshua, som vann OS-guld under hemmaspelen i London 2012, var märkbart tagen efter segern. I sitt tacktal är han noga med att poängtera sin respekt för motståndaren. Samtidigt njuter han över att ta tillbaka det som en gång varit hans.

– Först och främst vill jag tacka gud. För det andra: Oh, man... första gången var så skön att jag var tvungen att göra det igen, säger han.

Han fortsätter:

– En man som jag kommer inte med några ursäkter. Det är det här boxning handlar om. Jag är van vid att knocka folk, men senast blev jag sårad, så jag gratulerade killen för det och sa att ”nästa gång ska jag rätta till det”, säger Joshua och fortsätter:

– Jag respekterar Andy väldigt mycket. Vetenskapen säger att den här sporten handlar om att slå och att undvika att bli slagen. Inga kompromisser i det mentala. Ni känner till citatet: ”Fortsätt vara hungrig, fortsätt vara ödmjuk”? Jag är hungrig och ödmjuk.

Motståndaren hånas för sin vikt

Och Joshua blev knappast fattig på kuppen. Enligt uppgifter fick engelsmannen motsvarande 822 miljoner kronor bara för att ställa upp. En helt okej lön sett till arbetstid, nämligen 380 000 kronor i sekunden.

Efter matchen fick titelförsvararen Andy Ruiz kritik för sin vikt.

– Om det ska bli någon tredje match måste han bli av med de där tio extrakilona. Kom igen! Det där är löjligt. En så här viktig match och så går han upp tio kilo. Var är motivationen då?, sa Viasats expert Luis Lagerman.

Huvudpersonen själv verkar hålla med. 

– Jag gick upp för mycket i vikt och det påverkade mig under matchen. Nästa gång ska jag vara bättre förberedd. Samtidigt vill jag inte komma med några ursäkter. ”AJ” var grym i kväll, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.