Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ahlins chans på bältet – efter blodig uppladdning

Oscar Ahlin till vänster och Alpay Yaman till höger. Bältet i mitten!
Foto: PRIVAT / PRIVAT
Oscar Ahlin.
Foto: PRIVAT
Ahlin laddade upp med ”koppning”.
Foto: PRIVAT

Nu kan Sverige få en ny boxningsmästare.

I kväll går Oscar Ahlin, 31, upp i en titelmatch i lätt tungvikt – mot en motståndare han nätt och jämnt har koll på. Men knockout ska det bli. 

– Han ska ut! Om det är tidigt eller sent, det skiter jag i, säger Ahlin.

Ahlin har varit i Bryssel sedan i torsdag och fått bekanta sig med Belgiens strängare coronaregler – utegångsförbud från klockan 22 – och väntat ut invägningen under lördagen. 

Han går upp mot Alpay Yaman, en tysk med turkisk bakgrund och 12 segrar på 13 proffsmatcher på söndag kväll. Yamans bakgrund har Ahlin inte superkoll på. 

– Jag kollar lite snabbt bara. Jag lägger den jag möter i ett fack, vilken typ av boxare det är. Han är slagvillig och kortare än mig, så han kommer behöva gå på mig, räknar jag med. Men jag hoppas att kommer för att fajtas och inte bara skutta omkring. 

”Fan, vore skönt med ett statement!”

Ahlin, som har 18 knockar på sina 20 vinster (och två förluster) har målet klart för sig. 

– Jag gillar att bara njuta av tiden i ringen, men samtidigt: fan, det vore skönt att avsluta snabbt, med ett statement! Visst, det är tio ronders arbetstid, men det är ingen hemlighet att jag inte vill att han stå tiden ut. Jag gillar inte att lägga det i domarnas händer, så ut ska han! Sen om det är tidigt eller sent, det skiter jag i. 

Sedan senaste matchen i december har Ahlin tränat hårt och nu på slutet också kört med koppning, vilket ”blir lite som en massage”, säger han. Med skillnaden att man rispar upp huden lite och släpper ut ”syrefattigt blod”.

– När man är i gymmet och plågar sig själv en del, så är det skönt att bli lite ompysslad också, och ladda batterierna. Det ser lite halv-nasty ut, men det är ungefär samma som när man använde blodiglar förr, bara en annan metod. 

https://www.instagram.com/p/CMcwHg8pmDo/

Gör upp om IBO:s kontintentalbälte

Bältet Ahlin har chans på i kväll är IBO:s kontinentaltitel i lätt tungvikt. Svensken Sven Fornling vann IBO:s världsmästartitel i lätt tungvikt 21018, efter att ha tagit en av organisationens mindre titlar. (IBO är snäppet under de fyra största i boxningens virrvarr av organisationer som delar ut världsmästarbälten – de fyra är WBC, WBA, IBF och WBO). Ahlin hoppas att detta blir en språngbräda för honom också.  

– Det blir ett hopp på vägen, en kortare väg till världsmästarna.Plus att när man en gång varit inne i en titelmatch så blir det mer attraktivt för andra motståndare att möta en, säger Ahlin.

Boxning är ofrånkomligen en ensamsport – i ringen får man klara sig själv. Oscar Ahlin kör dessutom utom manager eller promotor sedan han och Sauerland bröt 2017.

– Det är inte så jag vill ha det hela tiden, jag skulle jättegärna ta lite avlastning och ha nån som gör alla de här grejerna åt mig. Prata med promotorer, försöka få in tv. Men just nu så funkar det. Men ju större uppdrag jag får, desto mindre av den sortens huvudvärk vill jag ha. Men sen är jag också boxningsnörd så jag gillar att ha kontrollen, på ett sätt, säger han.

Ahlins match sänds som PPV på Facebook. Ahlin väntas gå upp i ringen mellan klockan 20 och 21.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.