Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18-åriga talangen påkörd av ett tåg

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Boxningsvärlden skakas av en tragedi. Talangen Amina Bulakh, 18, omkom förra veckan efter att ha blivit påkörd av ett tåg.

”Tragiska omständigheter har lett till att Amina Bulakh, medlem i det ukrainska ungdomslaget, tagits ifrån oss. Vi kommer att minnas dig för evigt”, skriver Ukrainas boxningsförbund i ett uttalande.

Amina Bulakh var på väg till sitt hem i Tarasivka utanför Kiev i Ukraina när tragedin inträffade.

Brittiska The Sun skriver att 18-åringen enligt lokal polis skulle korsa en järnvägsövergång, och missade då att upptäcka ett ankommande tåg.

Detta ska enkligt vittnen på plats ha hänt eftersom Bulakh hade hörlurar i öronen samtidigt som hon tittade på sin telefon.

En polisutredning har nu inletts för händelsen, som inträffade under torsdagen förra veckan.

Var regerande ungdomsmästare

Amina Bulakhs tränare Victor Fesechko berättar om chocken när han fick höra om olyckan från Bulakhs mamma.

– Först så förstod jag inte vad hon menade. Jag sa till henne att allt skulle lösa sig. Och sen var det som att få ett slag i huvudet när hon sa att Amina är borta, säger han enligt The Sun.

Bulakh var en stor talang på både den nationella och internationella boxningsscenen. Hon är regerande ungdomsmästare i Ukraina och tog brons under ungdoms-EM i Bulgarien i september tidigare i år.

Hon var den senaste tiden bosatt i Polen där hon studerade ekonomi, men hade åkt hem för att vila i ett par veckor efter en tids hård träning.

En minnesstund hölls för Amina Bulakh i hennes hem i helgen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.