Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borg har sålt drömhuset – och köpt ny lyxvåning

Sportklubben 4 december
Herrgården på Ingarö utanför Stockholm.Foto: JOAKIM BERGLUND
Björn och Patricia Borg har flyttat till en lyxvåning inne i centrala Stockholm.Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: IVAN DA SILVA / TT NYHETSBYRÅN ZAP EVENTS

Björn och Patricia Borg har sålt sin jättelika herrgård på Ingarö utanför Stockholm. 

Nu har paret flyttat till en lyxvåning inne i centrala Stockholm.

”Äntligen fått nycklarna till nya lägenheten. Ett nytt liv har börjat. Vad kan gå fel med den här utsikten”, skriver de på Instagram. 

I början av september annonserade Björn och Patricia Borg att de skulle sälja herrgården Alstaholm, ute på Ingarö utanför Stockholm. Borg flyttade till huset 2003, köpte det för 3,1 miljoner kronor, men nu var det dags ”för ett nytt kapitel” i deras liv, skrev paret på deras gemensamma Instagram-konto. 

Patricia Borg skrev vidare i ett sms till SportExpressen: 

”Vi kommer flytta närmare stan och spendera lite tid utomlands. Huset är lite stort när alla barnen är utflugna.”

”En helt vanlig försäljning”

Nu, drygt tre månader senare, är den över 400 kvadratmeter stora herrgården, med tillhörande pool och tennisbana, såld. 

Det bekräftar mäklaren Jan Tivenius på byrån Residence.  

– Det har varit fråga om en helt vanlig försäljning. Den skiljer sig inte nämnvärt från andra fastighetsförsäljningar. Av respekt för mina klienter kan jag tyvärr inte uttala mig mer, säger Tivenius. 

Taxeringsvärdet på fastigheten låg på 18,2 miljoner kronor, men hur mycket husets köpare fick betala är inte känt. Det har också varit en del turer kring huset på Ingarö, och vem köpesumman tillfaller är osäkert. Huset ägs nämligen på papperet inte av Borg - utan av en stiftelse i Liechtenstein

Nya hemmet: Takvåning med egen terrass

Nu har flyttlasset gått in till centrala Stockholm, och paret Borg beskrev nyligen sin glädje över den nya bostaden på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B5fq7wthih4/?utm_source=ig_web_copy_link

Den nya lägenheten ligger city i en fastighet byggd på 1920-talet, och ligger högst upp i byggnaden. Bostaden, en femrummare, har en egen terrass och är drygt 180 kvadratmeter stor.  Lägenheten ligger på en attraktiv adress, där snittpriserna ligger på dryga 100 000 kronor per kvadratmeter. 

SportExpressen har sökt Borg för en kommentar. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.