Foto: Foto: Www.Perwiklund.Se
 Foto: Foto: Www.Perwiklund.Se

Bomben: Caperiotäby blir Djurgårdens IF

Publicerad

Här är den stora bomben i innebandy-Sverige.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se byter Caperiotäby FC namn och gör en storsatsning som Djurgårdens IF.

- Jag hoppas att AIK känner sig stressade nu, säger Caperiotäby FC:s ordförande Kjell-Åke Grandin.

Efter två SM-silver och ett brons tog uppstickargänget Caperiotäbys tid i superligan slut under lördagen.

Många trodde också att det var dödsstöten för föreningen.

Nu talar det mesta för att Caperiotäby FC går samman med Djurgårdens IF.

Spelarmöte i morgon

Enligt SportExpressen.se kommer klubben skicka ut ett pressmeddelande under måndagskvällen där nyheten blir officiell. Caperiotäbys ordförande Kjell-Åke Grandin vägrar bekräfta ett samgående med Djurgården - men avslöjar att det kommer information inom kort.

- Vi bekräftar inte. Vi ska gå ut med det här gemensamt och ingen ideell person ska säga något innan dess. Vi kommer ha ett spelarmöte i morgon kväll och därefter kommer vi skicka ut en pressrelease, säger Grandin till SportExpressen.se.

Hur klubbarnas uppgörelse kommer att fungera i realiteten är oklart då Svenska Innebandyförbundet sedan några år tllbaka infört hårdare regler vilket gör den här typen av samgåenden svårare att genomföra.

Men storsponsorn Caperio har efter tio år avbrutit sitt samarbete med Caperiotäby.

Enligt Kjell-Åke Grandin handlar det om att företaget har ekonomiska problem och då väljer bort idrottssponsring.

Vill utmana AIK

Därför ligger ett namnbyte väldigt nära till hands.

- Vi har haft en diskussion med ett antal klubbar, för att veta vilka möjligheter vi har. Och Caperiotäby kommer att byta namn. Det kan jag säga. Men resten får vänta, säger Grandin.

AIK har efter Caperiotäbys tunga säsong tagit tillbaka tronen som Stockholms klara nummer ett.

När slutspelet nu startar är de en stark utmanare till guldfavoriterna Storvreta och Falun.

Trots att Caperiotäby - förlåt, Djurgården - spelar i allsvenskan nästa säsong är suget att utmana ärkerivalen i framtiden mycket stort.

Tror du AIK kommer känna sig stressade av nyheten i morgon?

- Om AIK kommer känna sig stressade? Ja, det hoppas jag att de gör. Jag vet att Lars Ekholmer (tungt namn inom AIK:s organisation) uttalat sig när vi hade svårigheter för något år sedan att det vore väldigt tråkigt om de inte skulle ha oss att tampas med, säger Kjell-Åke Grandin.

Tog över Balrog

Djurgården har länge saknat ett lag i Sverigetoppen på herrsidan. Den här säsongen spelade de i Stockholms division fyra östra.

På damsidan är dock Djurgården att räkna med på allvar.

2010 tog föreningen över anrika Balrogs plats i damernas elitserie och har sedan dess plockat ett SM-guld och två brons.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag