Foto: Alain Grosclaude/Agence Zoom
 Foto: Alain Grosclaude/Agence Zoom

Bode Miller: "Aldrig i så bra form som nu"

Publicerad
Uppdaterad
Bode Miller ska satsa på tennisen och kvala in till US Open efter alpinkarriären.
Men först ska han ge allt för att ta guld i Whistler - självsäkrare än någonsin.
- Jag har aldrig känt mig i så bra form inför ett OS som nu, säger amerikanen.
Han är inne på slutet av sin rockiga alpina karriär.
Tävlingarna i Vancouver blir Bode Millers fjärde och sista OS. 
Partyprissen Bode Miller, som nu är pappa, vill sluta på topp och planerar köra samtliga grenar på OS i Vancouver.

Skadad vrist

Formen är svår att förutse, Miller har kämpat med sin vrist som han skadade under en volleybollmatch.
– Han har inte haft så mycket tid på sig att åka skidor, säger tränaren Sasha Rearick till AP och förutspår att störst chans till bra placering finns i störtlopp.
Men själv är Bode Miller självsäkrare än någonsin:
– Jag känner att jag har farten som krävs för att kliva upp på pallen i alla fem grenar, och det är vad som är viktigt nu. Kände jag inte så skulle jag inte ställa upp i alla fem, säger han enligt AP.
Efter OS och efter världscupavslutningen blir det inga fler kaxiga uttalanden från pisten.
Däremot kan de komma från tennisbanan.

32 världscupsegrar

Bode Miller, med en high school-seger på meritlistan från tennisliret, ska nämligen greppa racketet på allvar efter alpinkarriären och försöka kvala in till US Open.
Det amerikanska förbundet har gjort det hela möjligt med ett nytt system med nationella kval under våren där vinnaren får ett wild card som leder rakt in till Flushing Meadows.
Men först, OS-pisten i Whistler.
Bode Miller har två silver från Salt Lake City 2002 och var storfavorit, lika stor som landsmaninnan Lindsey Vonn är nu, inför Turin 2006 men där kammade Miller noll.
Nu är det ingen som förväntar sig något från honom, inte ens han själv.
Men när Bode Miller pratar om OS känner vi igenom honom även här, trots att mycket har förändrats efter 32 världscupsegrar och fyra VM guld från amerikanen.
– Jag har aldrig känt mig i så bra form inför ett OS som nu. Men jag har samtidigt inga förväntningar på mig själv. Min plan är att gå ut stenhårt i varje gren – och det ska jag också göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag