ANNONS
PersonuppgifterCookies

Skickar dåliga signaler

/

I fjol tog SHL och svensk hockey krafttag mot förstärkningar och filmningar. Det anmäldes misstänkta situationer i parti och minut varpå Disciplinnämnden straffade med böter.
På ren svenska. Det skiter man i den här säsongen va?

Inför varje säsong är det i regel en specifik detalj i spelet som man fokuserar mycket på och vill stävja. I fjol var det filmningar och dessförinnan har det varit slewfoot, halsskydd, hakningar, slashingar och boxa ut för att nämna några.
Det håller i regel några omgångar för att sakta men säkert ebba ut för att allt återgår precis som det alltid varit.
Vem minns inte när Situationsrummet slaviskt satt och kollade spelare som inte bar halsskyddet ordentligt eller minsta kontakt mellan skridsko och skridsko som gav två, tre matchers avstängning för slewfoot eller när det skulle tas krafttag mot hakningar och slashingar?
Det jobb som var viktigt kring förstärkningar i fjol är inte längre prioriterat eller ens nåt man bryr sig om. Jag kan faktiskt inte tolka det på något annat sätt.

Jag vet att det under fjolåret störde klubbar och klubbledare som tyckte fokus på filmningar tog för stora proportioner sett till hur litet problem det ändå var. Har klubbarna sagt ifrån eller är det SHL och svensk hockey eller är det kanske spelarna själva?

Igår fick SHL, som var så noggranna i fjol, två stycken filmningar/förstärkningar serverade på silverfat. Båda två hade garanterat lett till anmälan och böter för bara några månader sedan.
Vad sänder det för signaler? Bortsett från att det är oseriöst så är det ett hån mot det jobb som gjordes i fjol men någonstans typiskt svensk hockey.
Den långsiktigheten verkar sällan finnas där.
Tyvärr.

Rögles Brendon Davidson stod för ett svanhopp och det var såklart inget annat än både en filmning och en förstärkning.
Det kan ingen förneka.

Situation ser ni här:
https://x.com/TV4_Hockey/status/1703092377731141957?s=20

Växjös Robert Rosén filmade inte i situationen igår utan det var en förstärkning när han ryckte till med huvudet och tog handsken upp mot ansiktet när Joakim Ryans klubba var framför honom. Det hade renderat i en anmälan och en böter på 5000 kr i fjol.

Jag struntar fullständigt i om spelaren i frågan heter Robert Rosén eller Brandon Davidson, om han spelar i Växjö eller i Rögle. Det ska de som anmäler också göra.
Att man per omgående struntar i dessa situationer tycker jag skickar dåliga signaler med tanke på de krafttag som togs i fjol.
Nu är ribban ändå lagd och kommande situationer kommer jämföras med framför allt Brandon Davidsons svanhopp.
Om inte den skickades vidare till Disciplinnämnden så kommer man nog få svårt att anmäla den här typen av förseelser framöver.
Det är synd.
För låt oss en gång för alla, oaktat lag som man sympatiserar med, konstatera att den här typen av förseelser är något som vi verkligen inte vill ha inom hockey och inget som vi står bakom.

Tomas Kollar ville säkert ha en förklaring till den utvisning som Joakim Ryan fick samtidigt som han lär undra varför förstärkningen inte anmäldes i efterhand.
  Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00