ANNONS
PersonuppgifterCookies

Det är totalt oacceptabelt

/

Din satan
Satan
Du din satans, helvetes jävla skit
(Din jävla skit)

Satans, helvete, jävla skit.
Det är precis så jag kan sammanfatta mina känslor just nu efter att Sverige förlorat mot Lettland i en kvartsfinal.
Mitt ovårdade språk är taget från Magnus och Brasses svårdomsvisa från 1976.
För övrigt sist som Tre Kronor tog sig förbi en kvartsfinal i ett VM.
Riktigt så illa är det inte riktigt men faktum är att Tre Kronor inte tagit sig förbi en kvartsfinal i ett VM sedan 2018.
Det är totalt oacceptabelt.
Det måste vi vara ärliga att säga.
Och det är charmen eller i det här fallet (o)charmen med ett VM.
Bedömningen och det slutgiltiga betyget sätts efter resultatet, i det här fallet, efter en kvartsfinal och då spelar det ingen roll vad du gjort tidigare under säsongen eller i VM
Att Sverige åker ut mot Lettland är ett misslyckande av stora mått. Att Tre Kronor endast gör ett ynka mål på 41 skott trots mänger av lägen i powerplay är ett fiasko.
Uselt.
Tyvärr.

Letternas chans att vinna låg i att utnyttja Tre Kronors misstag. Därför var det viktigt att minimera dessa och inte ge letterna mer energi i spelet än det som publiken gav dem.
Alexander Nylander hade ett pucktapp på offensiv blå efter knappt fyra minuter och Marcus Sörensen efter knappt sju minuter. Båda gångerna mot Letternas förstakedja.
Letternas 1-0 mål föranleddes av att Jonathan Pudas spelade upp pucken till Oscar Lindberg som de kunde bryta och sedermera göra 1-0 på. Målet gjorde av Dans Locmelis, till vardags i Luleås J20 (!).
Jag kan ta den typen av ”misstag” eftersom Tre Kronor ska driva spelet och hålla pucken inom laget.
Precis det som man inte klarade av i den tredje perioden.

När den lettiske forwarden Martins Dzierkals stod för en buttending och fick femminuters utvisning fick Sverige ett drömläge att ta det målmässiga initiativet i matchen.


Men det var återigen för enkelspårigt, ofta i avsaknad av fart och för lättläst.
Tyvärr.
Tömmernes till Raymond, Raymond till Tömmernes, Tömmernes till Raymond, Raymond till Tömmernes, Tömmernes till Lindberg, Lindberg till Tömmernes och Tömmernes till Raymond.
Eller i den andra uppställningen. När Jonathan Pudas väl sköt så hade Alexander Nylander tagit en position högt uppe på blå och hamnade i underläge i kampen framför letternas mål.
Och varför spelade inte Jonatan Berggren mer?

Det som hade kunnat ge Tre Kronor en skjuts in i den tredje perioden gav istället letterna energi.

När Sverige hade så pass mycket puckinnehav som man hade under de två första perioderna utan att få utdelning så kan det skapa en form av stress. Dels så upplevs det som farligt så fort letterna har pucken i anfallszon i synnerhet med publiken i ryggen.
Letterna hade ett skott på mål i den andra perioden och totalt var det 26-9 i favör för Sverige efter två perioder.
Men när utdelningen inte kom så växte letterna.
När sedan Leo Carlsson tappade pucken efter en stark lettisk backcheck av Oskars Banta så var det en kalldusch som de svenska spelarna och coacherna inte klarade av att återhämta sig från.
2-1 följdes upp av 3-1 i powerplay genom ett backskott på mål (se där) med trafik framför och i Lasse Johanssons ansikte.
Ridå!

Jag kommer aldrig acceptera att ett svenskt lag åker ur en kvartsfinal.
Aldrig.
Den som gör det eller letar bortförklaringar ljuger för sig själv.

Även om jag står fast vid att Sam Hallam är rätt man för jobbet som förbundskapten så går det inte att komma ifrån att hans första år på jobbet får ses som ett misslyckande.
Så krass är verkligheten.
En förlust mot Lettland i en kvartsfinal är inget annat än ett debacle.

Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00