ANNONS
PersonuppgifterCookies

Hoppas han kan kliva fram

/

När solen stod som högst på himlen så får jag ändå erkänna att det tog emot att gå in och se på Tre Kronors match mot Danmark.
Jag fick känslan att även många av de svenska spelarna kände samma sak.

Även om det till slut blev en komfortabel seger för Tre Kronor så hade man långa stunder förvånansvärt svårt att driva upp tempot i sitt anfallsspel.
Som allra tydligast blev det i spelet fem mot tre i den första perioden. Lite för lösa passningar, kladdande med puck och alltför svårt. När det verkligen gäller, från och med i morgon mot USA, är det här något som måste bli bättre.

Sett över de sex matcher som Sverige har spelat så var det här den sämsta. Trots det lyckas man vinna vilket är en styrka i sig. Men spelet kuggade inte riktigt i, passningarna var inte så bra som de måste vara för att dra upp tempot mot ett hårt jobbande och disciplinerat spelande danskt lag samtidigt som närkampsspelet var för svagt.

Efter André Peterssons 2-1 mål efter knappt halva matchen tog matchen (tillfälligt) fart en aning. Tre Kronor lyckades pressa tillbaka de danska spelarna som inte orkade ligga nära de svenska spelarna i försvarsspelet. Dennis Everberg passning till Lucas Raymond drev upp tempot, Marcus Sörensen och Jacob de la Rose vann dueller, Jonatan Berggren fick utrymme för sin kreativitet medan Oscar Lindberg vann alltfler närkamper.
Det spelet hade jag önskat se över längre perioder i matchen även om Danmark kämpade heroiskt så ska Sverige kunna utnyttja sin skicklighet mer än vad man lyckades med. Det tror jag ingen kan säga emot.
I den tredje perioden gav till slut Sveriges bredd resultat när Danmark inte hade kraften, energin eller modet att utmana längre.

Matchen i morgon mot USA blir ett bra test inför kvartsfinalen. Dels står en gruppseger på spel men också ett tillfälle att få provtrycka spelet mot ett bra motstånd.

Då måste en spelare som Jacob Silfverberg kliva fram och visa upp ett helt annat spel. Silfverberg har varit väldigt anonym och inte alls fått fart på benen för att vara den betydande faktor som han ändå ska och borde vara. Samtidigt är det från och med nu han ska kliva fram och det hoppas jag för Tre Kronors vidkommande att han också kan göra.

Tre Kronor är obesegrade och har saken i egna händer för att vinna gruppen i morgon. Det hade vi såklart köpt inför VM i morgon.
Då kommer vi nog också få se ett bra mycket mer distinkt, fokuserat och tempostark svenskt lag.
Men sex raka segrar.
Klart det är starkt.

Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN /

BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00