ANNONS
PersonuppgifterCookies

En spännande framtid väntar

/

Det var en kväll som få med anknytning till Malmö och Brynäs kommer att glömma. Av respekt mot publiken och Brynäs som förening var det mer en suck av lättnad och ett stillsamt firande från Malmös sida.
För Brynäs del handlar det om att börja om och faktum är att det i allra högsta grad även gäller för Malmö.
För första gången på flera år har man möjlighet att kunna bygga om och sätta ett slagkraftigare lag på isen.
Malmö avslutade säsongen på ett imponerande sätt. Malmö vann, efter en till stora delar svag grundserie, sina sista sex matcher i grundserien och gick således in kvalspelet med ett stort självförtroende. Dessutom hade skåningarna sedan länge mentalt kunna förbereda sig för kval och anpassat både träning och matchande av spelare för att vara som bäst när det väl drog igång.
Malmö har haft en förmåga att lyckas vrida runt sina säsonger och har de senaste åren spurtat sig undan kvalspel. Det lyckades man inte riktigt med den här säsongen men å andra sidan hittade man ett vägvinnande spel som räckte för att hålla sig kvar i SHL. Förr eller senare åker man ut om man år efter år ligger i botten av tabellen och därför kommer den närmaste tiden bli intressant att följa och det finns anledning att se optimistiskt på framtiden.
Malmö kommer för första gången på väldigt länge ha möjligheter till att göra stora förändringar i sin spelartrupp. Ser jag på Malmös kontraktssituation så är man i ett läge där endast två målvakter, fyra backar och fyra forwards är under kontrakt.
Det gör att man har ett ekonomiskt svängrum som man inte haft på länge. Nu kommer nye sportchefen Björn Liljander kunna sätta sin prägel på det här laget och fylla på i toppen. Utöver ett par bra backar står en helt nya förstakedja högst upp på önskelistan.


När dyra kontrakt på spelare som Oliver Lauridsen, Lance Bouma, Carl Söderberg, Carl Johan Lerby, Emil Sylvegård och Bröderna Westerholm går ut öppnar det upp stora möjligheter för att bygga nytt.
Dessutom har Liljander med all önskvärd tydlighet visat att han står bakom Tomas Kollar trots att det säkerligen funnits krafter i föreningen som velat få till stånd en förändring. Det ger en solid och stabil grund att stå på.
Jag är spänd på att se hur Malmö lyckas formera sitt lag framöver. Ett sådant här gynnsamt läge till en nödvändig ombyggnation var länge sedan föreningen hade.

Malmös sportchef Björn Liljander har ekonomiska möjligheter att göra föreningar i den spelartrupp som harvat i botten av tabellen under flera års tid.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN /

BILDBYRÅN


Till sist. Brynäs. Tufft, brutalt och jobbigt såklart. Men med tanke på hur det sett ut och den avsaknad av kontinuitet som man haft sedan en tid tillbaka så handlade det om en tidsfråga.
Jag ska sova en natt till och samla mina tankar och lovar att återkomma i morgon med en framåtblick med vad som är nödvändigt att göra.
Tack för att ni tog er tid
Sanny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00