ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tror inte det spelar någon roll

/

Spelar HV71 som man gjorde mot MoDo kommer inget annat lag kunna hota smålänningarna. Det som man visade upp mot MoDo var ren och skär klass.
Jag tycker i grunden inte att MoDo gör en speciellt dålig match. Visst att man får slita hårt i boxplay i den första perioden något som gör att man tappar lite energi och intensitet. Likväl är man med i allra högsta grad och skapar också en del riktigt vassa chanser i huvudsak genom sitt vassa kontringsspel.
Det märks dock att HV har en helt annan tyngd, bredd och spets i sitt lag.
När backarna levererade snabba passningar i djupled drevs tempot upp i spelet och då blir det övermäktigt för andra att stå emot.
Kanske går det i en period eller en match men i en serie i bäst av sju tror jag ingen rår på smålänningarna.
Jag tycker också att jag ser ett lag där spelarna funnit sina roller.
Tyler Vessel, Fredrik Forsberg, Chad Billins och Tyler Kelleher för att nämna några står för något av det spetsigaste som hockeyallsvenskan har att erbjuda. Tommy Huhtala, Taylor Matson och Måns Lindbäck är oömma hockeyarbetare som man vet vad man får i kväll efter kväll.
Det är spets och bredd som inget annat lag är i närheten av att kunna matcha.
Jag är fullt medveten om att allt kan hända, man ska hantera favoritskapet och att isen är hal.
Men jag tror det inte det spelar någon roll.
Vet ni varför?
För HV71 spelar bäst ändå.
Det var ett tag som det stämde så bra.
Till sist. Tacklingen på Emil Andrae var inte snygg från Filip Sveningsson. Onödig satsning när Sveningsson kommer in som tredje gubbe. Den lär ge en avstängning om tre till fem matcher tänker jag.
Tack för att ni tog er tid
Sanny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00