ANNONS
PersonuppgifterCookies

Osäker om det räcker

/

Malmö är i fritt fall och är i behov av en förändring och lösningen, i form av Peter Andersson, är beprövad. Jag är ingen förespråkare av att återuppta gamla relationer. Min erfarenhet är att det är lätt att romantisera saker och enbart minnas det positiva. Likväl tror jag den här lösningen kan bli bra.
Peter Andersson kan Malmö, känner stora delar av gruppen sedan tidigare och vet vilka knappar han ska trycka på för att få igång flera av de ledande spelarna.
Malmö är en av säsongens stora besvikelser. Även om jag inte trodde att laget skulle vara på den övre halvan av tabellen så trodde jag ändå inte att man skulle vara indragna i bottenstriden.
Som det sett ut den senaste tiden och hur energilöst framträdande man gjorde mot Timrå i tisdags så var det inte frågan om man skulle göra en förändring utan när den skulle ske.
Sedan Joakim Fagervall fick sparken i mitten av januari har man valt att låta Tomas Kollar gå från assisterade tränare till huvudtränare. Även om gruppen tagit emot det bra är det svårt att göra några större förändringar eftersom Kollar redan jobbade under Fagervall och således var en del i det misslyckande. Jag tror helt enkelt att jobbet som huvudtränare varit övermäktigt för oprövade Kollar i synnerhet sedan man saknat en ledare i båset när han bara haft Pär Styf vid sin sida. Om nu Malmö ändå tror på Kollar på sikt så skulle han kunna bli bränd som tränare om han inte fått hjälp och fått kliva tillbaka i sin roll som assisterande tränare.
Det här tror jag enbart kommer att kunna hjälpa honom framöver.
En stor anledning till att jag tror på lösningen med Peter Andersson är han tidigare jobbat i Malmö och känner många av spelarna. Flera av dessa spelare har också gjort sina bästa säsonger under Peters ledning.


Gruppen känner också till vad han står för och i det läget som man befinner sig är man öppen och mottaglig för en förändring.
Som jag har förstått det har gruppen gillat Tomas Kollars ledarskap och det han stått för men det har rätt lite betydelse när resultaten uteblivit.
Peter Andersson kommer att kräva stenhårt jobb från alla spelare och sätta en tydligare defensiv som man ska kunna luta sig mot.
Jag hyser en stor respekt för Peters kunnande även om hans sejour i Brynäs var allt annat än lyckad.
Men i Malmö vet båda parter vad man får och kan förvänta sig.
Frågan är om det räcker för Malmö som den senaste tiden varit ett lag i fritt fall i totalt avsaknad av energi och tro på det man ska göra.
Tack för att ni tog er tid
Sanny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00