ANNONS
PersonuppgifterCookies

Jag förstår faktiskt absolut ingenting

/

Juniorkronorna kommer att slå ur underläge i samband med JVM och att kräva medalj eller ha det som en rimlig målsättningen är inte rättvist mot den här gruppen. I synnerhet när man inte ens tar ut det bästa laget.
Det var med en del tekniska problem som förbundskaptenen Tomas Montén presenterade den trupp som får äran att åka till Kanada och spela JVM. En höjdpunkt för många unga spelares karriärer.
Jag fick gnugga mig i ögonen både två och tre gånger när jag inte såg William Wallinders namn och tänkte väl att det måste ha varit det tekniska som strulade. Men döm av min förvåning. Han petades och jag förstår faktiskt absolut ingenting.
Att Wallinder inte anses vara en av de åtta bästa juniorbackarna som Sverige har till förfogande är förvånande. Det är faktiskt snudd på oförskämt mot honom och svensk hockey.
Herregud. William Wallinder spelar ordinarie Rögle, ett topplag i världens tredje bästa liga. Han har de senaste månaden gjort sex poäng på åtta matcher, tagit enorma kliv i sitt defensiva spel och har, trots att Eric Gelinas värvats, etablerat sig som en topp sex back i ett av Europas bästa lag.
Hur i hela fridens liljor kan det då inte finnas plats för honom i laget?
I fjol var William Wallinder uttagen i truppen men tvingades tacka nej till följd av att han drabbades av Corona. Den här säsongen är backsidan sämre än fjolårets och Wallinder har tagit stora kliv i sin utveckling. Jag förstår faktiskt ingenting.
När ska vi inse att man ska plocka DE BÄSTA spelarna till landslaget och i synnerhet ett juniorlandslag?
Ingen kan säga mig att det finns åtta juniorbackar i Sverige som är bättre än William Wallinder.
Jag har dock respekt för att det är ett lagbygge som ska harmoniseras- och byggas ihop men alla som känner Wallinder vet också om att han inte är en person som snor någon energi från gruppen.


Vad händer om man under turneringen känner att Emil Andrae, en given toppback, får problem med det tuffare spelet eller om Joel Nyström eller Simon Edvinsson skadas?
William Wallinder skulle utan tvekan kunna göra jobbet som en topp fyra back då.
Tomas Montén har förmodligen byggt sitt lag där han anser att Simon Edvinsson och Emil Andrae är etta och två som vänsterbackar och att det därför inte finns utrymme för Wallinder eftersom man ser honom som en spelare som ska spela högt upp i laget. Jag har aldrig förstått det resonemanget.
Det är väl inga problem att ha Wallinder i ett tredje backpar och då också kunna sätta press på både Edvinsson och Andrae.
Jag ser SHL dagligen, jag ser oerhört mycket från Hockeyallsvenskan. Jag ska inte sätta mig på en hög häst men att William Wallinder nobbas i Juniorkornorna är inget annat än ett skämt.
Plocka ut de bästa spelarna i synnerhet där här säsongen när man varken förfogar över så mycket spets eller bredd för den delen heller.

William Wallinder petades och kommer inte att få spela JVM. Det är mycket märkligt. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN /

BILDBYRÅN


Tack för att ni tog er tid
Sanny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00