ANNONS
PersonuppgifterCookies

Svenskarna på plats i Australien

/

LOS ANGELES. De lämnade Los Angeles i lördags och när de landade i Melborune var det måndag i Australien.

Svenskarna i Los Angeles Kings och Arizona Coyotes har gjort den långa resan inför de två träningsmatcherna kommande helg.

– Resan var lång, men allt gick bra. Jag hann sova mycket, har blivit hyfsat van med resorna mellan Stockholm och Los Angeles de senaste åren, säger Kingsbacken Tobias Björnfot.

NHL kallar besöket i Australien för ”2023 NHL Global Series – Melbourne”.

Björnfot har fyra svenska lagkamrater med sig på resan – backen Andreas Englund och forwardarna Viktor Arvidsson,Carl Grundström och Adrian Kempe.

Coyotes har backen Victor Söderström i truppen.

De två träningsmatcherna arrangeras i Rod Laver Arena i Melbourne fredag och lördag.

XXX

Det blev förlust (3-5) för Leo Carlsson, 18, och hans Anaheim Ducks i söndagens möte med Colorado Avalanche i rookieturneringen i Las Vegas.

Men den svenske centertalangen var på nytt delaktig i Ducks målproduktion.

Leo låg bakom två av fullträffarna med sina uppåkningar och framspelningar framför Coloradokassen.

Calle Clang, som storspelade i Duckskassen i lördags mot Vegas Golden Knights, fick spelledigt och ersattes av Gage Alexander.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00