ANNONS
PersonuppgifterCookies

Columbus-ledningen gör en jättepudel

/

LOS ANGELES. – Det är ett misslyckande. Vi ber om ursäkt. Allt som hänt är helt och hållet vårt fel.

Det var svaret från Columbus Blue Jackets ledning under en presskonferens på måndagskvällen, svensk tid, när media fick ställa dem mot väggen om ”Mike Babcock-affären”.

Klubbens hockeyboss John Davidson och general managern Jarmo Kekäläinen gjorde en jättepudel.

På frågan om de överlever det här och vad ägarna sagt, svarade Davidson:

– Det är en befogad fråga. Vi har i samtal med ägarna lovat bot och bättring. Och det gäller inte bara resultatet på isen.

Blue Jackets finländske general manager, Jarmo Kekäläinen, tog på sig ansvaret för misstaget att anställa Mike Babcock som lagets nye coach den 1 juli.

Efter klagomål från flera av spelarna över Babcocks begäran att få se deras mobiltelefoner med avsikten ”att bättre lära känna sina spelare” inledde både NHL och spelarfacket NHLPA utredningar om intrånget i privatlivet.

NHLPA kom snabbt fram till slutsatsen att Babcock måste få sparken. Och så blev det.

– Vi gjorde en ingående anställningsintervju med Mike och människor som arbetat med honom och tyckte att vi hade fått oss en bra bild av hans personlighet, sa Columbuscheferna ursäktande.

Förmodligen hade de undvikit att kontakta Johan Franzén, Mitch Marner, Mike Commondore, Chris Chelios och andra NHL-spelare, som råkat ut för Babcocks sätt att kommunicera med spelare och annan personal han haft genom åren i olika klubbar.

– Vi ska bättra oss. Den här klubben värdesätter professionalism och respekt. Det är något jag personligen måste ta till mig och förbättra mig, sa John Davidson.

Jarmo Kekäläinen instämde:

– Vi gjorde ett stort misstag, som vi måste lära av. Den här anställningsprocessen fungerade inte, det är allt jag kan säga.

Columbus Blue Jackets skickade under måndagsmorgonen ut en pressrelease, där man betonade ägargruppens besvikelse och frustration över vad som inträffat under den senaste veckan.

Man skriver att man haft ”en öppen och rak” diskussion med Davidson och Kekäläinen efter den förra säsongen om vad man förväntar sig av lagets prestationer inför den kommande säsongen.

Och att man med tanke på att seriepremiären bara är några veckor bort inte anser att det är lämpligt att byta ut hockeyledningen nu. Att det skulle göra krisen ännu värre och påverka spelarna och tränarstaben.

Men mellan raderna kan man läsa att Davidson och Kekäläinen  nu har ögonen på sig. Att de inte har råd med några fler misstag av den här kalibern.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00