ANNONS
PersonuppgifterCookies

Connor Bedard debuterade med hattrick

/

LOS ANGELES. Så har han gjort den efterlängtade debuten i Chicago Blackhawks.

Visserligen bara i rookieturneringen Tom Kurvers Prospect Showcase.

Men vilken succé han bjöd på, 18-årige Connor Bedard.

Med tre mål och en assist besegrade han i stort sett ensam St. Louis Blues när Chicago vann med 5-0.

Lördagens match i St. Paul, Minnesota, var Bedards första för NHL-klubben sedan han draftades som nummer ett i Nashville i slutet av juni.

Det här var Bedards första match sedan den 10 april, då han representerade juniorlaget Regina Pats i slutspelet i Western Hockey League.

Han anses vara en supertalang i klass med Sidney Crosby och Connor McDavid och förväntas gå direkt in i Chicago Blackhawks förstakedja.

Connor Bedard gjorde 143 poäng, 71 mål och 72 assist, på 57 matcher i WHL förra säsongen.

Tränaren som hade nöjet att se Bedard göra succé i debuten i rookieturneringen var svensken Anders Sörensen, som till vardags coachar Blackhawks farmarlag Rockford IceHogs i AHL.

Chicago möter under söndagen Minnesota Wild. På frågan om Bedard spelar också den matchen, svarade Sörensen, enligt nhl.com, diplomatiskt:

– Vi får se.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00