ANNONS
PersonuppgifterCookies

Svenskt jubel när Clang stal föreställningen

/

LOS ANGELES. Så har Leo Carlsson, 18, gjort sin första match i Anaheim Ducks.

Och det blev en lyckad debut för den svenske centertalangen, som svarade för en fin framspelning när man besegrade Vegas Golden Knights med 4-2 i 2023 Rookie Faceoff Tournament.

Men det var en annan svensk som stal showen, nämligen Röglemålvakten Calle Clang, 21.

Clang utnämndes av Ducks tv-team till lagets – och banans – bäste spelare efter att ha räddat 23 av 25 skott.

Han höll Ducks kvar i matchen under de inledande minuterna i Dollar Loan Center i Henderson, Nevada, där Vegas farmarlag Silver Knights håller till och som stod värd för nattens match.

– Det kunde ha varit fyra eller fem mål i baken om inte Clang storspelat. Han var Ducks bäste spelare, kommenterade Emerson Etem, som till vardags är expert i radiosändningarna från Anaheim Ducks matcher i NHL.

Leo Carlsson ledde rookiegängets förstakedja med NikitaNesterenko och Coulson Pitre på kanterna.

Carlsson svarade för en genial framspelning till TristanLuneaus 2-0-mål i den första perioden och hade själv också bud på några fullträffar.

Örebroforwarden fick också en stor portion beröm för sin insats i tv-sändningen.

Hos Vegas Golden Knights vaktade Jesper Vikman, 21, kassen.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00