ANNONS
PersonuppgifterCookies

Andersson-effekt – trots han inte var där

/

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN


ÖREBRO. En av de mer märkliga eftermiddagarna utspelade sig idag.
13.29 avslöjar SportExpressen att Peter Andersson och Malmö är överens
14.15 bekräftar Redhawks detta.
14.57 skickar man ut att allt i pressmeddelandet var felaktigt. Utan vidare info.
Men bara att Peter Anderssons namn fick vissa spelare att steppa upp.
Fredrik Händemark har jag inte sett så bra på 15 matcher. Han var i ett riktigt gott slag. Om det beror på ett kommande Andersson-intåg låter vi vara osagt.
När pucken släpptes i Behrn Arena klockan 19.00 så var det samma tränarduo i båset.
Tomas Kollar och Pär Styf.
Trots en minst sagt märklig eftermiddag så stod Redhawks för en ruskigt bra förstaperiod. Säkerligen hjälpta av att Örebro inte riktigt hade checkat in på jobbet och att Jonas Arntzen inte riktigt var där den här kvällen.
Men det fanns ett driv i Redhawks.
En vilja att spela för någonting, och jag tycker det märktes lång väg att några spelare fått en tydlig boost av vad som var på gång. Men som troligtvis sker till lördag.
För då kan vi anta att Peter Andersson står i båset.

Skulle allting blåsa över totalt nu så blir det givetvis ett löjets skimmer över hela hanteringen, men förmodligen så kommer man ägna fredagen åt att lösa situationen.
Man kan dock fråga sig hur det kunde bli så här, jämfört med hur det såg ut i tisdags.
Mitt svar på den fråga är en press, och det mentala.
Mot Oskarshamn och Timrå så var det ett Malmö Redhawks med krav på sig. Ett lag som förväntades vinna.
Inte många hade förväntat sig att de skulle åka in i Behrn Arena och äga stora delar av matchen, och faktiskt vinna rättvist.
Nu är också indikationerna att Oliver Lauridsen åter väntas spela på lördag. Det kan verkligen behövas, för även om backarna gjorde ett bra jobb, så är han en väldigt viktig bricka i boxplay (två insläppta idag).
Lance Bouma var också en spelare som höjde sig, fram till han hade kunnat förstöra hela kvällen för sina kompisar.
Bentacklingen är svår att diskutera bort, och även om man tycker att Örebrospelaren sträcker ut sitt ben, så är den lite väl vårdslös, och hans medverkan framåt lär därmed vara osäker.
Bottenstriden kommer, oavsett att rulla vidare hela vägen in av allt att döma.
Lagen vinner lite titt som tätt, men Brynäs och Linköping skaffade sig fina lägen med sina trepoängare ikväll. Medan Timrå och Djurgården fick lite brantare uppförsbackar efter sina förluster.
Redhawks behöver fortsätta att fokusera på det man ska göra.
Men med en pådrivande Andersson i båset, eller bara att tanken finns där, verkar onekligen ha fått fart på vissa spelare.
Om Händemark fortsätter på inslagen väg, så är mycket vunnet. Vi pratar trots allt om en som ska kunna vara en av ligans bästa centrar. Är han i sitt riktiga slag, som den här kvällen, så kommer Redhawks vara ett svårt lag att slå.


TV med Tomas Kollar efter matchen:
[youtubeplay id=”ZbRnFZNqbCk” size=”large”]

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00