ANNONS
PersonuppgifterCookies

Drömstarten är ett faktum

/

Carl Söderberg jobbar stenhårt. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN


OSKARSHAMN. Redhawks har inlett säsongen med två segrar på två matcher.
På två bortamatcher.
Även om det finns mycket som kan bli bättre, så är drömstarten ändå ett faktum. Så här bra har Redhawks inte startat en serie sedan 2016.
I Leksand tog man en tung skalp i lördags.
På förhand kan det förstås diskuteras vilken som väger tyngst. Leksand borta, tycker förstås många.
Men när jag lämnar Oskarshamn denna kvällen så kan jag konstatera att Malmö Redhawks inte hade vunnit denna matchen om lagen skiftat målvakter rakt av mellan varandra.
Oskarshamn skapade massor av klara målchanser, och Daniel Marmenlind är förstås en bricka som man inte hade förra säsongen när Lars Volden var Oscar Alsenfelts backup.
Här har Malmö steppat upp, och fått en helt annan bredd, och spetskompetens. Som kan väga tungt.
IK Oskarshamn har ett anfallsspel som jag tycker känns ruskigt intressant. Malmö hamnade på hälarna och det saknades verkligen inte chanser. Egentligen inte åt något håll, för det ska sägas också att Redhawks även de hade sina lägen, som man förvaltade bättre.


I powerplay ser Oskarshamn sylvassa ut. Men det gör även Malmö.
Det kommer ändå bli ohållbart att sitta så mycket utvisade som man gjort så här långt. Tio boxplaytillfällen emot är alldeles för mycket för att det ska vara hållbart.
Förra säsongen hade det rent statistikmässigt inneburit att man haft tre mål emot sig. Nu har man bara släppt ett. Och även om det är tidigt i serien, så har den tendensen följt med in från försäsongen, så boxplayspelet är bättre.
Flera spelare är också igång direkt. Poängen har tickat in på kontot för de flesta. Det är väl egentligen bara Kalle Östman, Jaedon Descheneau och Ponthus Westerholm som säkerligen hade velat haft någon poäng in på kontot, men det lär komma. Descheneau syntes mer ikväll än senast och kommer bli varm i kläderna. Ponthus Westerholm behöver inte tvivla och spelmässigt ser Kalle Östman klart intressant ut.
Drömstart till trots, Redhawks behöver slipa på detaljer och bli bättre i ganska mycket. Då kan det bli en ganska rolig säsong.
Men samma sak gäller som när man har förlorat de två första. Bara fokus på nästa match och konsekvent spela in poängen.
Oskarshamn – Malmö 2-5
0-1 04.50 Carl Söderberg (Sylvegård, Ryan)
1-1 06.42 Cameron Brace (Pilö, Rosdahl)
1-2 07.46 Marcus Sylvegård (Lauridsen, Lassen)
2-2 11.04 Johan Johnsson (Engström, Norell)
2-3 13.35 Christoffer Forsberg (Olofsson)
2-4 23.52 Carl Persson (Westerholm, Marmenlind)
2-5 57.56 Emil Sylvegård (Bouma, Söderberg)
Video med Joakim Fagervall efter matchen:
[youtubeplay id=”MjtgbAH5Xyo” size=”large”]

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00