ANNONS
PersonuppgifterCookies

Leksand gör klart med ny forward

/

Foto: Scanpix

SipaUSA


Leksand har under en tid varit på jakt efter en forward.
Nu har man hittat en förstärkning till laget.
SportExpressen kan avslöja att 29-årige Carter Ashton är överens med klubben. De sista detaljerna väntas slutföras inom kort och då kan han även presenteras.
Den storväxte forwarden hämtas närmast från KHL och Dinamo Riga. De senaste fem säsongerna har han spelat i KHL, men har gått kontraktslös under hösten.
På de 209 matcherna har han levererat 93 poäng. Det antyder att det inte är någon poängmaskin som Leksand plockar in, utan en välscoutad powerforward som kan fylla en viktig funktion exempelvis i en andrakedja.
Leksand har kort om folk på grund av skador. Bland annat är trotjänaren Mattias Ritola skadad och man har fått spela med August Berg som forward.
Risken finns dessutom att man tappar spelare till JVM. Emil Heineman är given att plockas ut, och även Jesper Kandergård finns med i snacket till truppen som plockas ut på torsdag.
Under karriären har Ashton även spelat 54 NHL-matcher för Toronto. Men det lyfte aldrig där borta och sedan dess har han hållit till i Europa och KHL.


Nu blir det SHL-spel för första gången.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00