ANNONS
PersonuppgifterCookies

Örebro värvar doldis från rivalen

/

Oliver Eklind
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN


Örebro värvar.
Från rivalen BIK Karlskoga.
Enligt uppgifter till SportExpressen har man gjort klart med snart 22-årige Oliver Eklind.
Den Kumlafostrade centern har en historia i Örebro. Som junior gjorde han en säsong i Örebro, men gick snabbt vidare till Karlskoga, där han vandrat hela vägen upp i A-laget.
Eklind, som är lite av en doldis hade en fin säsong i HockeyAllsvenskan under säsongen.
Under kvällen gick Karlskoga ut med att Eklind lämnar för SHL-spel.
Under den senaste säsong hade Eklind karriärens bästa. Med 31 poäng på 49 matcher var han offensivt vass, men stod i skuggan av de riktigt stora poängmaskinerna Fredrik Forsberg, Tor Immo och Jesper Kokkonen.
– Naturligtvis tråkigt att tappa en bra spelare och en fin kille som uppfyller mycket av det vi vill se hos en BIKare. Samtidigt är vi glada för Olivers skull, han är ett grymt bevis på vad lite tålamod kan göra. Han har stannat hos oss och trott på den plan vi haft, kommenterar Torsten yngveson angående att han tappar Eklind.
Ny klubbadress blir alltså endast 4 mil österut längs E18.


Örebro som avser att försvenska sin trupp, men har värvat ett antal dyra spelare, får nu in en svensk ovh väldigt utvecklingsbar center.
Eklind är typiskt “klassisk” centertyp, som har hög potential i sig.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00