ANNONS
PersonuppgifterCookies

Boqvist väljer att testa NHL

/

Jesper Boqvist kommer åka över till New Jersey.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

BILDBYRÅN


Det är inte speciellt lång tid kvar nu innan NHL-avtalen behöver vara skrivna, för spelarna i Europa som har kontrakt, och inte draftas i förstarundan den här sommaren.
Den 15 juni är det deadline.
En som legat i “pipelinen” för att åka över och testa NHL-spel är Brynäsforwarden Jesper Boqvist.
Enligt säkra uppgifter till SportExpressen har Boqvist nu bestämt sig. Han testar NHL-spel i höst.
Rent konkret innebär det att han kommer skriva på ett tvåvägskontrakt ned New Jersey Devils, som draftade honom 2017. De sista detaljerna i det avtalet håller på att slutföras nu, enligt uppgift. Boqvist har bestämt sig att ge NHL en chans i höst och parterna är nära varandra.
För Brynäsfansen kommer det knappast som någon chock. Efter ett stort genombrott säsongen som gick, och en framstående roll, med 35 poäng på 52 matcher, så har de flesta förmodligen redan räknat med att han kommer att åka. Men nu är beslutet fattat.
Därmed kommer Brynäs behöva starta upp säsongen, utan att Boqvist är med i truppen. Skulle han sedan inte ta plats, så är en återkomst någonstans, en bit in i hösten, inte utesluten.

Eftersom han ha ett avtal i Europa med Brynäs, och inte är draftad i den första rundan, så kan New Jersey inte stå i vägen om han inte tar plats i NHL-laget.
Nu är natuligtvis förhoppningen dock att han ska göra det, eftersom han väljer att åka över.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00