ANNONS
PersonuppgifterCookies

Aaltonen lämnar – Nära lösning med finsk klubb

/

Juhamatti Aaltonen lämnar Skellefteå.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN


Skellefteå slog till med en oväntad värvning i somras, när man signade Juhamatti Aaltonen som floppat i Rögle, och haft ett negativt rykte i SHL.
Man skrev dessutom tvåårskontrakt med honom.
Det har inte slutat i någon succé alls, och idag saknas Aaltonen i Skellefteås bortamatch mot HV71.
Nu kan SportExpressen avslöja att Aaltonen lämnar.
Det jobbas istället med en lösning med finska Pelicans, enligt källor.
– Ingen kommentar, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.
Aaltonen ersätts idag av junioren Albin Sundsvik. Det är den slutgiltiga markeringen om att Aaltonen inte är önskvärd i Skellefteå, och att man vill spela in yngre spelare istället.
Enligt uppgift har finländaren krävt att få mer speltid för att kunna prestera, något som Skellefteås tränare inte kunnat ge honom, med tanke på att han haft en hel säsong på sig att leverera.
Därför lämnar han nu.
Mikael Lindgren vill inte lämna några kommentarer till affären som pågår med Pelicans, och som just nu är inne i slutskedet.
– Han är inte med idag mot HV71, i övrigt har jag inga kommentarer, säger Lindgren.


Varför är han inte med mot HV71?
– Tränarna tar ut laget. Det är inte jag som gör det. Det är en fråga för dem.
Juhamatti Aaltonen har kontrakt med Skellefteå även kommande säsong. Når man dealen med Pelicans så bryts kontraktet helt, och Aaltonen får då chansen att spela till sig ett avtal för nästa säsong, i säsongsavslutningen i finska ligan.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00