ANNONS
PersonuppgifterCookies

Patrik Virta nära SHL-klubb

/

Patrik Virta i TPS förra säsongen.
Foto: Timo Savela.

Timo Savela


Örebro har varit på jakt efter att förstärka sitt lag under en längre tid.
Enligt uppgift är man nu nära att få napp.
Källor avslöjar att finländaren Patrik Virta, som håller till i KHL-klubben Slovan Bratislava, är muntligt överens med klubben.
– Jag kommenterar inga namn. Vi har ingen spelare klar idag, säger Örebros sportchef Niklas Johansson
.
22-årige Virta, som för övrigt är son till Tony Virta, som spelade i Södertälje och Leksand under sin aktiva karriär, kan användas som både ytterforward och center och skulle vara ett välkommet tillskott för Örebro, som vill lyfta i tabellen, efter att ha parkerat på en tolfte plats när serien gick till vila för några dagar sedan.
Förra säsongen fick Virta ett riktigt lyft när han gjorde 40 poäng i TPS Åbo. Det gav honom ett KHL-kontrakt med Bratislava, där han inte varit så framträdande som man hoppats på, men det har ändå blivit nio poäng på 21 matcher för finländaren. Idag bröt han med klubben.
Nu är tanken att han ska spetsa Örebro, om signaturen bara kan landa hos Niklas Johansson.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00