ANNONS
PersonuppgifterCookies

Ekberg på gång till Malmö Redhawks

/

Malmö Redhawks jobbar med truppen inför nästa säsong och det finns en del pusselbitar kvar att lösa. Hos HockeyAllsvenska Pantern spelar en av seriens bästa backar i Tobias Ekberg. Och uppgifter till MrMadhawk.se säger att Ekberg är en back klubben har stort intresse för inför nästa säsong.
Det kan till och med bli så att man testar Ekberg denna säsong.
– Mitt mål är SHL. Det är något jag strävat mot hela min karriär, säger Ekberg.
Ekberg har varit topplaget Panterns bästa back. Det saknas inte intresse från andra SHL-klubbar, men Malmö Redhawks kommer förmodligen ligga långt fram när Ekberg ska bestämma sig. Och mycket pekar på att parterna kommer känna på varandra redan denna säsongen.
– Det har varit lite prat om det, men det är ingenting som är klart, säger Ekberg, och bekräftar uppgifterna.
– Jag vet att de har Matias Lassen från Mora inlånad nu, fortsätter han.
Den 31 december går låneavtalet med Mora och Matias Lassen ut. Malmö är nöjda med det dansken visat upp, men är också väldigt nyfikna på att se vad Ekberg skulle kunna visa upp i SHL-miljö. Samtidigt måste man ta hänsyn till att Pantern är kort om folk, när Fredrik Styrman är hos Frölunda till och med den 7 januari. Därför lär det inte bli tal om att testa av Ekberg i SHL-miljö förrän i början av januari. Då får Redhawks även hem Malte Setkov från JVM och kan erbjuda Pantern danskens tjänster.
– Det hade varit svinkul om det blev så här. Det kan jag inte sticka under stolen med. Men jag poängterar, det har bara snackats om det och ingenting är helt klart, säger Tobias Ekberg.
Din säsong är du väl väldigt nöjd med?
– Det har gått helt okej.
Bara helt okej?
– Nej, men det har gått bra, absolut.

Jag har spelat mycket och fått spela mitt spel. Sedan har poängen trillat in. Det kan alltid bli bättre och det är att bli bättre man alltid strävar mot, säger Tobias Ekberg, som ursprungligen kommer från Töreboda i Västergötland, men som via Leksands hockeygymnasium, Östersund i Hockeyettan och Oskarshamn i HockeyAllsvenskan, kommit till Pantern, och varit en av seriens absolut bästa backar.
Succén har också skapat intresse hos SHL-klubbarna. Förutom Malmö, så är även Örebro intresserade av Tobias Ekberg. Det ska även finnas ett antal andra SHL-klubbar som aviserat sitt intresse. Här kommer dock Redhawks ha en fördel, då parterna förmodligen känner på varandra i januari, och som boende i staden är det sociala redan löst.
– Jag trivs väldigt bra i Malmö som stad. Bor fem minuter från hallen med cykel. Så det är kanon.
Då blir det kanske att trampa ett par minuter extra om du ska spela ute på arenan.
– Ja, Hyllie, så heter området va?

Tobias Ekberg i Panterns tröja. Nu är han på gång till Redhawks.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00