ANNONS
PersonuppgifterCookies

Analys – Karlskrona 2017/2018

/

Karlskronas logotyp på en matchtröja.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

BILDBYRÅN


ANALYS – KARLSKRONA 2017/2018
Kommer från en säsong, som inleddes otroligt bra. Såg ut att vara ett topplag, men verkligheten kom ifatt väldigt snabbt, när den väl kom ifatt, och till slut missade Karlskrona till och med slutspelet. Någon fara för att åka ur fanns det dock aldrig och man kunde i lugn och ro börja planera för en ny SHL-säsong redan i början av mars. Nu har det dock inte underlättat speciellt mycket, då man haft och har en ansträngd ekonomi och det har genomförts en förändring på sportchefspositionen, där Patric Larsson nu kommit in istället för Micke Sundlöv. Tunga tapp i Alexander Bergström och Johan Holmqvist, kan noteras i spelartruppen, bland annat.
Målvakter:
Johan Holmqvist har försvunnit och Johannes Jönsson är kvar. In kommer istället Henrik Lundberg och ser man på pappret har Karlskrona gjort en enorm nedgradering, samtidigt som man ändå får ta med i beräkningarna att Jönsson blir en bättre målvakt. Men Honken är än Honken och det är en målvakt man inte kan ersätta.
Henrik Lundberg börjar som tvåa, och det känns väl rätt tveksamt om han ens kan utmana Jönsson, men vi får väl se.


Backar:
Visst, bäste backen Niklas Arell försvinner, men man får ändå in både Cory Murphy och Bobbo Petersson, och det kan nog behövas lite mer bredd. En lagdel som spelare för spelare ser hygglig ut faktiskt. Det kräver dock att en spelare som Mattias Karlsson steppar upp, att Daniel Gunnarsson ser till att få riktigt ordentligt genombrott och att det verkligen lossnar för Deilert, Henrik Nilsson och Victor Aronsson. Det är en hel del som måste börja hända på backsidan för att det ska bli bra till slut.
Forwards:
Det kräver en hel del ansvar på Kellman och Paulsson att leverera mer när Alexander Bergström försvunnit. Kellman gjorde det förra året, men Paulsson var lite för mycket besvikelse, med skadeproblem som en viss ursäkt. Men här finns spelare som håller en rätt hygglig SHL-nivå. Mattias Guter vet hur man gör mål, Filip Cruseman har en hel del i sig, men behöver få upp produktionen, Morten Madsen är en gedigen kapten och Joachim Rohdin vet jag hade anbud från stora SHL-lag, som han valde att nobba. Konstantin Komarek och Carl Persson är spännande nyförvärv, där den förstnämnda har mycket i sig med en stor roll. Utan skadeproblemen så hade Malmö säkert signat om.
Tränare:
Förra säsongen fick Pelle Hånberg sparken och assisterande Ove Molin tog över, och den tredje tränaren, Mikael Aaro blev ensam assisterande tränare. Det blir Ove och Aaro som fortsätter att leda KHK denna säsongen. Det kan dyka upp en tredje tränare under säsongen. Men det är de två som får det ytterst svåra uppdraget att leda detta.
Frågetecknet: Marcus Paulsson har en hel del att bevisa, om vi säger så. Så frågetecken är definitivt befogat.
Utropstecknet: Jag hoppas, för Karlskronas del, att Johannes Jönsson blir det. Och visar att han lätt klarar att vara etta över en hel säsong.


Hetaste nyförvärvet: Cory Murphy, med sitt hockeysug, sina skills, och sin rutin. Han blir viktig.
Tyngsta förlusten: Utan tvekan Alexander Bergström. Går han att ersätta?
Här hamnar Karlskrona: Utgångstipset blir kvalspel. Tippar att de hamnar näst sist i serien, men det kan bli rätt tajt in i slutomgångarna om det.
PODCAST OM KARLSKRONA OCH DERAS LAGBYGGE, MED SPORTCHEF PATRIC LARSSON:

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00