ANNONS
PersonuppgifterCookies

Finsk målvakt klar för Örebro

/

Örebros sportchef Niklas Johansson aviserade i fredags att han hade klart med en ny målvakt, som han var mycket nöjd med.
Men det är ett namn han inte kan släppa.
Ni kan få namnet nu: Eero Kilpeläinen, 31 år, och just nu målvakt i finska Kalpa, som spelar final i Liiga mot Tappara.
Enligt vad MrMadhawk.se erfar så kom Örebro och och Kilpeläinen överens för en dryg vecka sedan.
Namnet är överraskande, och kanske inte riktigt vad fansen förväntat sig, då det finns många svenska målvakter lediga. Men för Örebros del öppnar detta möjligheter. Man får en målvakt, som är i rätt bra ålder, med erfarenhet både internationellt och framförallt i finska ligan.
Eero Kilpeläinen har under sin seniorkarriär aldrig varit under 90 % i räddningsprocent och just nu håller han på att leda sig Kalpa till mästartiteln, med 95 % och 1.35 mål insläppt per match, när Kalpa har 2-1 i matcher mot Tappara.
Utanför de finska gränserna har Eero Kilpeläinen spelat juniorhockey i Kanada, men har även varit en sväng i Schweiziska NLA med Zug.
När Kalpas säsong är över, kommer han att presenteras som Örebros nya målvakt och kommer kampera ihop med Axel Brage under säsongen.

Eero Kilpeläinen i Kalpa under CHL förra säsongen.
Foto: Bildbyrån.

GEPA pictures

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00