ANNONS
PersonuppgifterCookies

Här är Johan Tornbergs nya jobb

/

I januari fick Johan Tornberg lämna jobbet i Örebro Hockey, efter att laget haft en tung period.
Och har sedan dess stått utan uppdrag.
Men nu har Tornberg fått ett nytt jobb. Och det blir en återkomst i TV-rutan för 43-åringen. Han är nämligen klar som ny expert på C More.
– Det stämmer bra det. Vi är väldigt glada att få får in Johan i vårt team, bekräftar C Mores sportchef, Erik Westberg.
Johan Tornberg kliver in från och med nästa säsong.
Han breddar därmed C More, som redan har många kunniga experter.
– Han har visat tidigare att han gjort ett bra jobb som expert. Han har en stark egenskap som kan nå den initierade hockeypubliken, men han kan även nå ut bredare, säger Westberg.
I första hand kommer Tornberg att jobba med SHL. Där kommer han jobba med Niklas Wikegård, Sanny Lindström, Petter Rönnqvist och Arto Blomsten, som just nu är de experterna som jobbar med SHL på kanalen.
– Han ingår i vårt hockeyteam, men självklart blir det mycket fokus på SHL för Johan.
– Sedan får vi se exakt vilka roller det blir. Han breddar vårt redan starka team, och han har samlat på sig ännu mer erfarenhet sedan han jobbade med TV sist, säger Erik Westberg.
För Johan Tornberg blir detta en bra lösning, då han har familjen i Västerås och han återvänder nu till mediavärlden och hoppar på sitt tredje uppdrag.
2004 började han jobba med SVT och 2009 jobbade han med Viasat, fram till och med 2014, innan han hoppade på tränarjobbet i Örebro.
– Jag trivs väldigt bra i mediavärlden. Det är väldigt roligt och jag uppskattar att jobba i ett lag som har en utmaning i att skapa så bra hockeysändningar som möjligt. Dessutom passar det bra med min familjesituation, säger Tornberg.


När började du prata med C More?
– Det var under vintern. Jag hade ändå ett utgående avtal med Örebro. Så vi har haft lite kontakt och de har givetvis förhört sig för. Nu känns det bara extremt roligt och jag längtar efter att få hoppa på detta.
Och du får jobba med Wikegård, som du fick i SVT en gång i tiden.
– Ja, precis! Det började där en gång i tiden. Vi gjorde OS i turin tillsammans. Ska bli kul att tampas med honom. Och även de andra som finns på kanalen.
– Jag känner Petter sedan juniorlandslaget och Arto känner jag sedan tiden i Västerås. Sanny tror jag aldrig att jag hann möta någon gång, säger Tornberg, som tycker en avgörande faktor är det stora utbudet C More har, var en väldigt avgörande del i att kliva in i rollen som expert igen.
– SHL, HockeyAllsvenskan, en del landskamper, och så JVM. Det blir mycket hockey i vinter!

Johan Tornberg, kliver in i jobbet som TV-expert igen.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00