ANNONS
PersonuppgifterCookies

Redhawks redo för säsongens sista derby

/

Malmö Redhawks är redo att ta sig an Rögle på hemmaplan imorgon, i det som blir säsongens sista derbymatch.
Det gör man med samma manskap som man haft de två senaste matcherna.
– Så blir det. Vi har samma folk tillgängligt och enda skillnaden är möjligen att vi dragit på oss några blåmärken ytterligare, säger Martin Filander, assisterande tränare.
Det blir ett annorlunda Rögle mot de andra matcherna. Det är ett lag som är i desperat jakt för att försöka undvika kvalspel. Man har häng på Örebro och behöver trepoängare.
– Vi vet att de behöver poängen och är desperata. Något man kanske alltid är i ett derby, men vi är redo för utmaningen och sneglar fortsatt uppåt i tabellen, säger Filander.
Sjätteplatsen blir tuff.
– Vi har inte den i egna händer. Men vi får ta match för match och se var det tar vägen. Räcker det så räcker det, annars får vi försöka spela åttondel och ta det därifrån.
Men nu fick ni i alla fall vinna hemma.
– Ja, och det är bra av flera orsaker. Att ha med oss publiken, ha med oss tryggheten i gruppen och skapa en hemmakänsla. Vi vill vara starka hemma. Nu är det lite annorlunda då vi tagit ungefär lika många poäng borta som hemma, säger Filander.
Man har tittat igenom matchen mot Växjö igår och Filander har sin analys klar.
– Överlag en bra prestation. Vi är effektiva i början och det är en jämn match. Vad det lider tar Växjö över trycker och framförallt sista tio i tredje får vi kämpa hårt. De lägger in en växel offensivt som de egentligen är ensamma om att ha i ligan. Vi gör någon miss och de får in två snabba mål.
– Men vi sa det att vi måste våga spela i 60 minuter och vi tar tag i grejerna direkt när de kvitterat. Prestationen igår är bra.


Laget ser ut som igår alltså.
Möjligen så väljer man att skifta målvakt. Nu har de fått stå rätt mycket varannan match den senaste tiden.
Beslutet är taget, men de väljer att inte offentliggöra det valet.
Och av dagens mycket lätta träning gick det inte att utläsa vem som sak vakta kassen. Båda två var på is.

Martin Filander och hans Malmölag är redo för derby.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00