ANNONS
PersonuppgifterCookies

Profilen Per Kenttä nära nytt jobb

/

Han är mannen som charmade hela hockeysverige under några säsonger, när han som både sportchef och tränare ledde Asplöven, från Haparanda till framgångar i HockeyAllsvenskan, med en minimal budget.
Men Asplöven åkte ner i division 1 och rampljuset slocknade på eldsjälen Per Kenttä.
Men nu är han på väg tillbaka.
Enligt vad MrMadhawk.se erfar så är Per Kenttä IK Oskarshamns förstahandsval på sportchefstjänsten, som Roger Jönsson kommer att lämna efter säsongen.
– Ingen kommentar från mig. Mitt fokus ligger till hundra procent på Asplöven, säger Kenttä kortfattat.
När klubben åkte ner en division så lämnade Kenttä tränarposten, för att istället vara sportchef i klubben. Och det gör han ideellt.
Nästa säsong är dock planen att han ska tillbaka till elithockeyn och kunna tjäna sitt levebröd genom ishockeyn.
Enligt vad MrMadhawk.se erfar har Kenttä under den senaste tiden haft en tät kontakt med Oskarshamns klubbchef, Martin Åkerberg. Det har gått så långt så att Oskarshamn till och med erbjudit Kenttä ett kontraktsförslag.
– Ingenting som jag vill gå in på, säger Kenttä kortfattat, när han får frågan.
Knäckfrågan kommer inte bli om Oskarshamn och Per Kenttä kommer överens. Istället kommer det handla om familjen är med på tåget. Om man vill offra det socialt fungerande livet hemma i Haparanda och flytta 135 mil söderut.
Oskarshamn har dock erbjudit Kenttä ett förslag på minst tre år, så det är en lösning över en längre tid som profilen från Haparanda fått ta del av.
Bollen ligger hos Per Kenttä, och han ska ge ett svar snart.
Men just nu väljer han att hålla en väldigt låg profil, när han konfronteras med uppgifterna.

Per Kenttä, på väg mot nytt jobb.
Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00