ANNONS
PersonuppgifterCookies

Södertälje värvar svensk forward

/

Södertälje släppte Michael Schumacher för någon dag sedan.
Ersättaren är redan på väg in.
Enligt vad MrMadhawk.se erfar så är klubben överens med den svenska forwarden Axel Blomqvist.
Blomqvist, född 1995, kommer från Winnipegs organisation. Där har han haft svårt att ta en plats och har den senaste tiden tillbringat i Tulsa Oilers i ECHL.
Nu ska han istället ta ny sats i karriären hemma i Sverige. Hockeysverige.se har tidigare skrivit om att han kan vara på väg hem till Sverige.
Så blir alltså fallet nu.
Blomqvist är en stor forward som ska kunna ingå i en producerande kedja. Han har bra fart under rören och med sin stora kropp är han ett utmärkt alternativ att nyttja framför mål i powerplay. Annars uppges han ha ett fint spelsinne och kan sätta upp en medspelare.
Blomqvist gick tidigt till nordamerika. Redan 2012 valde han spel i WHL i Kanada och har sedan vandrat den vägen och har de senaste fyra åren tillhört Winnipegs organisation.
Något NHL-spel har det dock inte blivit.
Han kommer inom en snar framtid att presenteras som Södertäljes spelare.

Foto: moosehockey.com

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00