ANNONS
PersonuppgifterCookies

Annika Sörenstams sista Mixed: ”Tycker det räcker”

/

Annika Sörenstam lär ha tävlat för sista gången i Sverige.
I alla fall om man ska lyssna till vad hon sade efter fredagens runda av Scandinavian Mixed.
– Jag tror att det här räcker, säger golfikonen till TT.

Annika kan ha sänkt sin sista tävlingsputt på svensk mark.

REUTERS

ULLNA. Hon är utan tvivel tidernas bästa damgolfare. Men efter tredje raka missade kvalgränsen som värd för Scandinavian Mixed verkar det som att 52-åringen fått nog. Hon inledde visserligen dagen med biride, men mästartakterna var därefter långt borta. Hon landade på 81 slag.
– Det var tufft i dag, men jag har försökt så mycket jag kan. Jag kände ändå stödet och att de hejade och klappade och ville få i gång mig, det uppskattar jag mycket, säger hon efter vad som alltså lär vara hennes sista framträdande som tävlande på svensk mark.

LÄS MER: Tack för alla minnen – den 15 juni stänger Golfbloggen

”Vet inte vad som gäller”

Hon kommer att vara kvar på Ullna under helgen då hon är värd för tävlingen och bland annat ska dela ut priser. Det är inte heller helt tomt i tävlingskalendern då hon tävlar i US Open på Pebble Beach om en månad, i det som med allra största säkerhet också blir karriärens sista major.

Men hur blir det med nästa års Mixed? Annika är även osäker. Kontraktet löper nämligen ut efter årets tävling.
– Jag får nog vara värdinna för tävlingen men utan att spela. Men just nu vet jag faktiskt inte vad som gäller, säger hon.

Leder årets Mixed gör Dale Whitnell som gick fredagens runda på 61 slag, elva under par, vilket också var engelsmannens bästa runda golf i karriären. Totalt är han 17 slag under par och leder med sex slags marginal.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00