ANNONS
PersonuppgifterCookies

Rose Zhang vann i debuten – hyllas av Tiger Woods

/

Rose Zhang fick en sensationell start på proffslivet och vann i LPGA Tour-debuten. Efteråt hyllades en Stanford Cardinal av en annan.
– Otroliga veckor för Rose Zhang, som försvarade sin titel i universitetsmästerskapen innan hon vann i sin proffsdebut. Heja Cardinal! skriver Woods på Twitter.

En sensationell seger.

ADAM HUNGER / AP TT NYHETSBYRÅN

Rose Zhang var spelaren som bland annat gjorde livet surt för Sveriges Ingrid Lundqvist, som under många av collegeåren i USA rankats som tvåa just bakom Zhang. Faktum är att Zhang på universitetsnivå var den mest framgångsrika golfaren någonsin, och kanske kom det därför inte heller som någon överraskning att hon även skulle skörda framgång som proffs.

Men att vinna i debuten på LPGA-touren, det är ändå sensationellt. För det har inte hänt på 72 år. Tweeten från Woods, som också studerat på Stanford, var med andra ord minst sagt välförtjänt för Zhang som på vägen mot segern i Mizuho Americas Open besegrade Jennifer Kupcho i särspel.


– Oh! Tiger Woods… My gosh! Det är otroligt att han håller koll på mig, utbrast Zhang efter att hon informerats om Tigers tweet.

LÄS MER: Tack för alla minnen – den 15 juni stänger Golfbloggen

Hovlands första på fastlandet

Senaste damgolfare att vinna i sin LPGA Tour-debut var Beverly Hanson när hon vann Eastern Open 1951.

För svensk del blev Madelene Sagström bäst på en delad 13:e plats, fem slag bakom Zhang. Anna Nordqvist slutade delad 17:e och Maja Stark delad 27:a. På herrarnas motsvarighet, PGA-touren, drog Norges Viktor Hovland det längsta strået och vann The Memorial före Denny McCarthy.

Segern var Hovland första på amerikanskt fastland och han klättrar därmed upp som femma på världsrankingen.Tidigare under söndagen vann Lisa Pettersson Europatourtävlingen Helsingborg Open. Det har med andra ord varit en minnesvärd skandinavisk golfhelg. I veckan spelas dessutom Scandinavian Mixed på Ullna Golfklubb.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00