ANNONS
PersonuppgifterCookies

Sverige på bred front – nio namn klara för US Open

/

Sverige skördar framgång på bred front. När US Open står runt hörnet både på dam- och herrsidan fullkomligt haglar det av blågul representation.
Totalt har vi nio spelare som deltar i en av golfens största tävlingar.

Jens Dantorp ska spela sitt första US Open.

BILDBYRÅN

Om vi börjar på herrsidan så missade Alex Norén visserligen kvalgränsen i PGA-mästerskapen förra veckan. Men trots det behöll han sin plats bland de 60 bästa på världsrankingen och kvalar därmed in till årets US Open, som spelas den 15-18 juni på Los Angeles Country Club. Han rankades inför PGA-mästerskapen som nummer 57 och tappade efter tävlingen till 60, och klarade därmed gränsen som siste man.

I Los Angeles får han sällskap av Jens Dantorp, som direkt efter sin andraplats i Europatourtävlingen i Belgien begav sig till London för att spela kvaltävlingen till US Open. Och där säkrade han sin plats. Det var med andra ord några minst sagt lyckosamma dagar för Malmögolfaren som numera bor i Falkenberg där hans hustru Emma är tränare.
Dantorp spelar därmed sitt första US Open.

LÄS MER: Tack för alla minnen – den 15 juni stänger Golfbloggen

Sju svenskor till Pebble Beach

På än bredare front attackerar vi USA på damsidan där hela sju spelare kommer till start.
För i måndagens kval på Bradenton CC i Florida spelades 36 hål om två direktplatser damernas major, som spelas på anrika och vackra Pebble Beach Golf Links den 6–9 juli.

Efter 36 hål hamnade tre spelare på samma score i toppen och det krävdes särspel. Efter det stod det klart att de två direktplatserna går till svenskorna Pernilla Lindberg och Beatrice Wallin. Lindberg gick på 67 och 69 slag, Wallin 66 och 70 slag. Spanjorskan Azahara Munoz, som inte kunde rå på svenskorna i särspelet, tog en av två reservplatser.

Lindberg vann ANA Inspiration 2018 och är ett välbekant ansikte när det kommer till majortävlingar. Wallin å sin sida spelar sin andra major då hon som amatör missade kvalgränsen 2020.

Duon gör därmed Linn Grant, Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Annika Sörenstam och Maja Stark sällskap i Kalifornien. Det är första gången tävlingen spelas på Pebble Beach. Den anrika banan har sex gånger tidigare varit spelplats för herrarnas tävling, senast 2019 då Gary Woodland och Norges Viktor Hovland blev bäste amatör.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00