ANNONS
PersonuppgifterCookies

British Open-vinnaren: ”Därför är Masters viktigt för LIV-spelarna”

/

Cam Smith skakade om golfvärlden rejält när han direkt efter att ha vunnit British Open gick över till LIV.
Inför årets första major, The Masters, berättar han nu om en tävling med stor innebörd.
– Vi måste visa att vi håller en hög standard, säger han till Sports Illustrated.

Cam Smith kysser bucklan efter att ha vunnit British Open på The Old Course i St Andrews.
Foto: Stella Pictures

I fjol vann Cam Smith PGA-tourens flaggskeppstävling The Players och sedan även majorn British Open. Men 2023 har inte börjat lika bra. Då han tagit steget över till LIV nekades han chansen att försvara sin titel i The Players och dessutom har formen lyst med sin frånvaro.
Men Smith är LIV-tourens hetaste namn och en av förhandsfavoriterna på Augusta National, där han slutat bland de tio främsta de senaste tre åren.

Medan han av personliga skäl åter vill lyckas i tävlingen så finner han extra motivation i sitt val av LIV. Kritiker säger att spelarna som hoppat på den saudiarabiska satsningen har svårt att hålla formen eftersom de spelar så få tävlingar och att många av spelarna också närmar sig karriärslutet, inte lägger ned samma jobb, och att konkurrensen på touren därför inte håller samma nivå som på PGA-touren.


Nu hoppas Smith ge svar på tal.
– Det är viktigt för oss att åka till Augusta, visa vad vi är kapabla till och att vår golf verkligen håller en hög standard.

LÄS MER: Här hittar du allt om Masters

“Vi tycker det är struntprat”

Allt som allt kommer 18 LIV-spelare att pegga upp i Masters.
– Många av oss kommer får fyra majorchanser i år och förhoppningsvis kan vi vinna någon av tävlingarna. Mellan oss spelare så är det mycket snack om att “vi inte spelar riktig golf längre”. Vi tycker det är struntprat och måste bevisa varför. Jag vill visa vad vi går för.

Tidigare Mastersvinnare som tagit steget över till LIV och spelar på Augusta National är Dustin Johnson, Phil Mickelson, Bubba Watson, Charl Schwartzel och Patrick Reed. Men faktum kvarstår att de flesta av deras tävlingar numera bara spelas över tre rundor.
Återstår att se om de är redo för fyra i Georgia.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00