ANNONS
PersonuppgifterCookies

Svensk drömstart i Augusta – doldisen ett slag bakom världsettan

/

Andrea Lignell har fått en drömstart på Augusta National Women’s Amateur.
Efter en spelad runda är göteborgskan ett slag bakom ledande världsettan Rose Zhang.

Andrea Lignell från Göteborg har inlett Augusta National Women’s Amateur briljant. Här med sin caddie Daniel Grestam
Foto: Christer Höglund / TT

Fem birdies och inte en enda bogey. På förhand var det många som trodde att Ingrid Lindblad var svenskan som skulle utmana om segern. Men scorekortet tillhör Andrea Lignell från Hills Golf & Sports Club och innebar att hon på fem slag under par bara är ett bakom ledande världsettan (bland amatörer) Rose Zhang.
– Jag lyckades hålla tålamodet. Det är en lång dag och svår bana. Jag lyckades minimera misstagen, säger hon till Golf Channel.
– Jag har jobbat hårt på min puttning i år och det har blivit bättre och bättre. Det tillsammans med att jobba på humöret och behålla leendet har gjort nytta.

LÄS MER: Psykologiska metoden bakom svenska framgångsvågen

Världsettan: “En seger skulle betyda allt”

Rose Zhang om betydelsen en seger skulle ha:
– Att vinna hade betytt allt för mig. Detta är ett mästerskap som inte går att toppa, med tanke på all prestige och historia som finns runt Augusta National, säger hon i live-tv och tillägger:
– Men jag kommer bara göra allt jag kan och ta det slag för slag så får vi se hur långt det leder.

För Ingrid Lindblads del var det en tuff onsdag på banan. Dagens första birdie kom på sista hålet och betydde en score på sex slag över par. Det behövs en riktigt bra runda i morgon för att reparera skadan och klara kvalgränsen.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00