ANNONS
PersonuppgifterCookies

Nya ordkriget och dramatiska upplösningen: ”Vad vill han med detta?”

/

Mastersvinnaren Fred Couples svingade i veckan hårt mot flera av de som tagit steget över till LIV och kallade bland annat Sergio Garcia för en “clown”.
– Vad vill han med detta? säger Garcia.

Ordkriget fortsätter.
Foto: Stella Pictures och Sipa

Proffsgolfen har de senaste två åren utvecklats till något av en realitysoppa.
Senast att svinga loss är Mastersvinnaren från 1992, Fred Couples, som riktar sina slag mot både Cameron Smith, Phil Mickelson och Sergio Garcia som han menar borde vara ärliga med varför de valt att ta steget över till den saudifinansierade touren.
– Jag vet inte mycket om LIV mer än att de betalar spelarna mer än vad de är värda, sa Couples och berättade hur Will Zalatoris erbjudits 130 miljoner men tackat nej.

Cam Smith är glad att han nu, eftersom LIV inte har så många tävlingar, har tid att gå på polarnas bröllop och födelsedagsfester.
– Det är komiskt, eftersom min favoritgolfare någonsin Jack Nicklaus har fem barn och 40 barnbarn, och missade aldrig någonting, sa han om australierns beslut innan han kallade Mickelson för “pung” och Garcia för “clown”.
– Bara stick till LIV, men sluta snacka skit om touren jag varit en del av i 42 år och som hjälpt er nå dit ni är i dag. Det är det som är mitt problem med de som lämnat PGA-touren.


– Vill LIV sedan betala en 52-årig Phil Mickelson 200 miljoner dollar för att skjuta 74-75 så är det så klart väldigt kul för Phil.

“Han får säga vad han vill”

Uttalandena är återgivna av Orange County Register och kommer från ett tal Couples höll i samband med veckans seniortourtävling.
I helgen fick Garcia frågan av Sports Illustrated gällande vad han tyckte om Couples uttalanden.
– Det är vad det är. Samtidigt blir man lite besviken, för det är svårt att förstå vad han vill med detta. Men han får säga vad han vill och vi får säga vad vi vill. I slutändan lever han sitt liv och jag lever mitt. Jag borde inte säga åt honom vad han ska göra och han borde inte lägga sig i mitt liv.

Lite extra krydda ger det faktum att Couples kommer att träffa både Phil Mickelson och Sergio Garcia på mästarmiddagen som föranleder Masters-tävlingen på Augusta National.
– Jag kommer att vara där och njuta av middagen. Jag har gjort mig förtjänt av det, säger Garcia.

Stensons lag sist i LIV-tävlingen

På golfbanan vann Nya Zeeländaren Danny Lee LIV-tävlingen i Tucson medan Henrik Stenson avslutade med en rond på fem över par och blev 42:a. Svenskens lag, Majesticks GC, slutade sist lagtävlingen.
Veckans PGA Tour-tävling spelades på Copperhead utanför Tampa och vanns av Taylor Moore som spurtade på de svåra sluthålen och tog sig förbi Jordan Spieth och Adam Schenk. 29-åringen vann därmed sin första titel på touren.
Svenska placeringar: Lingmerth 29:a, Henrik Norlander 45:a och Ludvig Åberg 61:a.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00