ANNONS
PersonuppgifterCookies

Albert Hansson vann British Boys efter tuff fight med kompisen

/

Matt Fitzpatrick, Sergio Garcia och Jose Maria Olazabal är ikoner som alla vunnit British Boys Amateur.
Efter en finaluppgörelse med kompisen Didrik Ringvall Bengtsson kan även Albert Hansson, 18, kalla sig British Boys Champion.
– Vi var snälla mot varandra, men gjorde det till en riktig match också, säger Albert.

Albert Hansson blev blott fjärde svensk att vinna den anrika tävlingen sedan starten 1921.
Foto: The R&A

R&A via Getty Images

Redan på förhand stod det klart att Sverige skulle få sin första mästare sedan 2015 (Marcus Svensson). Finalen på klassiska Carnoustie blev sedan en riktig rysare mellan två kompisar som båda går på riksidrottsgymnasiet i Helsingborg; Albert Hansson från Skaftö Golfklubb och Didrik Ringvall Bengtsson från Saltsjöbadens Golfklubb.
Finalen spelades över två rundors matchspel. Birdies avlöste varandra. Albert gjorde birdies på ettan och tvåan medan Dirdrick svarade på fyran och sexan. Men det skulle inte räcka. Matchen svängde fram och tillbaka, och när ett hål återstod var Albert två upp och saken var klar.
– Det känns helt otroligt. Det kändes bra att spela mot Didrik men inte lika bra att vinna mot honom som det skulle gjort mot någon annan. Men jag vet att han kommer vinna stora tävlingar i framtiden, säger Albert.

Se hela segerintervjun med Albin nedan.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Finalen gick dessutom till historien eftersom det var första gången någonsin som tjejerna och killarnas final avgjordes parallellt med varandra, på samma bana.

Lottie Woad vann årets tjejfinal mot Cayetana Fernandez Garcia-Poggio med klara 7&6.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00