ANNONS
PersonuppgifterCookies

RYDER CUP: Henrik Stenson blir Ryder Cup-kapten 2023

/

Henrik Stenson har tilldelats äran att leda det europeiska laget i Ryder Cup 2023 i Rom.
Han blir därmed förste svensk någonsin att bära ansvaret som huvudkapten.

– Ryder Cup är golf och sport när det är som bäst. Jag fick gåshud varje gång jag drog på den europeiska tröjan som spelare och den känslan kommer att vara ännu större som kapten, säger svensken i en press release.

Foto: Press Release Ryder Cup

Getty Images

Henrik Stenson presenterades under tisdagen som kapten för Europas Ryder Cup-lag och kommer att leda laget i matchen mot USA på italienaska Marco Simone Golf & Country Club den 25 september till 1 oktober, 2023.
– När jag inledde min professionella karriär var det bortom mina drömmar att få följa i legender som exempelvis Seve Ballesteros fotspår och att likt dem få leda det europeiska laget. Men detta är beviset på att drömmar kan slå in, säger Stenson.

Den 45-årige svensken har ett imponerande Ryder Cup-facit i ryggen och har hjälpt det europeiska laget till segrar i tre av de fem Ryder Cup han spelat i.
Debuten kom på K Club, i Irland, 2006, där han sänkte putten som säkrade Europas seger.


Han agerade dessutom vicekapten när Europa föll på Whistling Straits senast det begav sig.

“En stor sak för mig och mitt land”

Valet att utse Stenson till kapten togs av en fem man stor panel bestående av Europas tre senaste kaptener; Pádraig Harrington, Thomas Björn och Darren Clarke, European Tours VD Keith Pelley och ordföranden i DP World Tour Tournament Committee David Howell.

Så här säger Stenson själv om att tilldelas förtroendet:
– Jag är oerhört glad och stolt över att vara Europas Ryder Cup-kapten. Det är en stor ära och jag tog emot nyheten med stor ödmjukhet. Jag vill tacka panelen för förtroendet och kan lova dem och alla europeiska golfsupportrar att jag kommer göra mitt yttersta för att hjälpa laget återerövra bucklan.

Stenson blir därmed förste svensk någonsin att leda Europa i Ryder Cup.
Tidigare har vi haft flera svenska vicekaptener, men aldrig en huvudkapten.
– Detta är en enorm sak för mig personligen, men också stort för mitt land och alla spelare som representerat laget sedan dess att Joakim Haeggman var först 1993, säger Stenson.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00