ANNONS
PersonuppgifterCookies

AVSLÖJAR: Discovery sänder US Masters 2022

/

Länge har årets första, och enligt många mest klassiska, herrmajor omgivits av osäkerhet.
Men enligt uppgifter till Golfbloggen står det nu klart att det blir Discovery ansvarar för TV-sändningarna från anrika US Masters på Augusta National.
Nyheten väntas bli offentlig inom kort.

Foto: IBL

Zuma Press

Att majortävlingarna lever sitt eget liv när det kommer till TV-rättigheter är ingen nyhet. Golfens största tävlingar ingår varken i PGA-touren eller Europatouren utan drivs på egen hand och ansvarar därför för försäljningen sina egna TV-rättigheter.
Detta leder ofta till osäkerhet bland svenska TV-golfkonsumenter som inte vet till vem de ska rikta sig för de största tävlingarna.

Från CMore till Discovery

När Discovery vid årsskiftet tog över PGA-touren från CMore var det därför inte en självklarhet att man också skulle sända årets kanske största höjdpunkt; US Masters, en tävling som tidigare år varit en av få tävlingar ibland sänts i SVT.
I fjol sändes Masters i CMore, men faktum är att Discovery när de meddelade sitt övertagande av PGA-touren då var tydliga med att man inte förvärvat sändningsrättigheterna till Masters.

Men efter lång väntan står det nu klart att Discovery också kommer att sända denna tävling.


Hur det kommer att ske, och om det medföljer tillägg eller merkostnader för konsumenten är i detta läge oklart.
Säkerligen kommuniceras detta i samband med offentliggörandet kring sändningsrättigheterna.

Masters spelas den 7-10 april.

Men som golfälskare kommer det dock krävas ytterligare ett paket i år. Om inget oförutsett sker sänds British Open senare i år på Viasat, precis som hela herrarnas Europatour och damernas LPGA-tour.

[youtubeplay id=”hDIP7ZM-Qeo” size=”medium”]

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00