ANNONS
PersonuppgifterCookies

Så blir CMores nya golfsatsning

/

Lanseringen av Sveriges första renodlade golfkanal står runt hörnet.
CMore presenterar golfen som bolagets nya storsatsning.
Den 1 januari öppnas portarna till den nya studion där ett nytt golfteam ska stå för underhållningen.
– Det kommer att bli ett lyft för tittarna att få en annan typ av golfsändning, säger tidigare Viasat-ankaret Wilhelm Schauman till golfbloggen.

Hele CMores golfteam med Wille, Tommy, Maria, Mats och Peter.
Foto: CMore.

Wilhelm ”Wille” Shauman har tillsammans med de tidigare Viasat Golf-kommentatorerna Mats Hallberg och Tommy Billberg lämnat konkurrenten för att bli en del av CMores nya satsning.
Ett emotionellt avsked men också en nystart att se framemot berättar Schauman som nyligen avslutat sin spelarkarriär för att nu kommentera på heltid.
– Det känns naturligtvis vemodigt, det var på Viasat jag fick chansen när jag började. Men det är också ett naturligt steg att man rör på sig inom sin bransch. Jag väljer att se det som ett kvitto på att jag gjorde något bra på Viasat och därför fick CMore upp ögonen.

Så här kommer den nya studion att se ut.
Foto: CMore (Obs! bilden är en skiss).

Den tidigare Viasat-trion kommer att hålla i sändningarna tillsammans med Maria Söderfeld och Peter Ahnberg. Schauman är övertygad om att det kommer att bli mer livat och underhållande än tidigare, då man i stort sett enbart kommenterade från ”off tube”.
Nu har man en premiärpimpad studio att tillgå.
– Är det något speciellt som händer så kan vi kliva in i studion och illustrera medan tävlingsbilderna rullar på en monitor, eller bild-i-bild, så att tittarna fortfarande kan se vad som händer.
Med den nya studion kommer sändningarna att påminna en del om de från fotbollsallsvenskan.
– Det har inte funnits verktyg till att göra något annat än det som har gjorts, nu har vi helt andra verktyg och det är en helt annan satsning. Vi gör ett helt nytt grepp, det är den första svenska golfstudion och fokus kommer att vara att få jobba så mycket som möjligt på de svenskar vi har på PGA-touren, säger han och fortsätter:
– Det kommer att bli ett lyft för tittarna att få en annan typ av golfsändning. Det blir starten på en ny golfresa som förhoppningsvis kommer att sträcka sig över en ganska lång tid.

Medan CMore knutit upp rättigheterna för PGA-touren de kommande sex åren så behåller Viasat Europatouren och majortävlingarna, bortsett från US Masters och Nordea Masters som sänds i SVT. För att se all golf behöver man flera abonnemang – något som en del av tittarna kritiserat.
– Jag kan förstå att tittarna tycker att det är dåligt att det blir dyrare att se all golf, men ser man det i ett större perspektiv så har ofta olika ligor olika rättigheter. På det sättet så har vi varit väldigt bortskämda som svenska golffans. Nu blir det mer som fotbollen.

Studion ovanifrån.
Foto: CMore (Obs! bilden är en skiss).

Vi har ju inte sett dig så mycket i rutan tidigare, vad kommer du att vara mest nervös över?
– Det kommer säkert att komma upp massor med saker där man känner ”ojoj, detta måste vi repa på”. Man måste ju hålla koll på skärmar och sådant, vilket vi inte behövt innan. Det är så klart mer förlåtande att bara sitta och köra i ett bås.
När ni aldrig var i bild, hände det att ni kommenterade i pyjamasen?
– Om man har velat hade man absolut kunnat göra det, men jag har aldrig gjort det.
Och nu går det inte att somna i sändning…
– Det är ju bra att vi alltid kommer att sitta två kommentatorer tillsammans, så har det inte alltid varit tidigare. Och det är ju ett stort plus på mer än ett sätt.
Men vad tycker du om studion då?
– Den är betydligt större än vad jag trodde, den är riktigt fint designad med bra ljus och det känns som att det kommer att vara en positiv överraskning, den är riktigt cool.
Kommer ni att ta in gäster?
– Det finns en ambition att ta in gäster. Men jag tror att allt måste få sätta sig lite först. Jag tror inte att man ska ta för många steg på en gång. För många av oss så är det ju helt nytt att vara i en studio, så kanske är det bra att vi lär oss krypa innan vi lär oss springa.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00