Historisk. Ola Kimrin är den andre svensk genom tiderna som tagit en plats i högsta ligan i amerikansk fotboll, NFL. Fem matcher blev det under hösten, och nu verkar det som om en comeback är nära.
Historisk. Ola Kimrin är den andre svensk genom tiderna som tagit en plats i högsta ligan i amerikansk fotboll, NFL. Fem matcher blev det under hösten, och nu verkar det som om en comeback är nära.

Blixt-vigd Kimrin gör comeback

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Ola Kimrin är på väg tillbaka till NFL och Washington Redskins.
Den svenske kickern fick skaffa nytt visum i all hast och dessutom flytta på sitt bröllop.
Vi fick ta det lite snabbare än planerat, säger han till SPORT-Expressen.
Ola Kimrin, 32, blev i höstas andre svensk någonsin att spela i NFL, högsta ligan i amerikansk fotboll. Han hann med fem matcher innan Washington Redskins ordinarie kicker John Hall var återställd från sin skada. Ola lämnade laget i slutet av november – men redan nu vill de ha honom tillbaka. John Hall är skadad på nytt och blir borta hela säsongen.

Missar bortamatchen

Kimrin hade bara hunnit vara i Sverige i fem dagar när Redskins sent i tisdags kväll ringde och ville ha över honom genast – men det satte visumkrångel stopp för. I går var Ola i Stockholm och fixade nytt visum, men han hinner inte fram till morgondagens bortamatch mot San Francisco. Klubben har i stället kallat in 25-årige kickern Jeff Chandler, men det mesta tyder på att de vill ha Ola Kimrin också. – Jag hoppas att de flyger in mig på söndag, säger han till SPORT-Expressen. Att fixa visum var inte det enda han fick bråttom med. I dag skulle han och flickvännen Linda Lundquist ha gift sig – men eftersom Ola inte visste om han skulle vara kvar i Sverige fick de ta en snabbvigsel i Rådhuset i Malmö redan i onsdags. – Det gick lite fortare än planerat, säger han och skrattar. Vi får ta ett riktigt bröllop till sommaren i stället.

"Nu hann jag packa"

Det var snabba ryck även senast Redskins kallade in honom. Då landade han på fredagen och gjorde succédebut på söndagen. – Den här gången har jag i alla fall hunnit packa, säger han.
Sofia Stridsman
Sofia Stridsman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag