Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blev utvisad – nu är han på väg tillbaka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Privat.

Den lovande boxaren Laziz Sharifov, som utvisades till Kazakstan i  fjol, är på väg tillbaka till Sverige med hjälp av krafter på hemorten  Haninge söder om Stockholm.

– Nu har det äntligen blivit klart och han sitter på  planet på väg hit, säger Michael Fridebäck (M), ordförande i kultur- och  fritidsnämnden i kommunen, till TT.

Fridebäck säger att kommunen, Svenska boxningsförbundet och Haninge Boxningsklubb har jobbat hårt för att den 19-årige Sharifov ska få arbets- och uppehållstillstånd i Sverige.

– Han ska jobba på klubben, bland annat som ungdomstränare, säger Fridebäck.

Sharifov tog SM-silver som 17-åring och ansågs vara ett av landets största löften inom boxning när han utvisades. Han kom med i förbundets elitgrupp som 15-åring och rankades tvåa i Sverige som senior i fjol.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.