Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blågul succé – nytt VM-guld i orientering

Foto: Sören Andersson / Tt (arkivbild)

ORIENTERING. Den blågula succén fortsätter i orienterings-VM i Skottland. Annika Billstam, 39, gick ut som sista startande i medeldistansloppet och lyckades försvara sitt guld från förra året. Med segertiden 35.46 vann Billstam 50 sekunder före finländska silvermedaljören Merja Rantanen.

Dessutom knep Olle Boström brons på herrarnas medeldistans.

Annika Billstam var inte den enda svenskan på pallen. Doldisen Emma Johansson var på väg mot ett riktigt kanonlopp och såg länge ut att ta VM-guldet. Men en grov miss i slutet av banan gjorde att 33-åringen tappade drygt en minut, och till slut fick Johansson nöja sig med brons – hennes första VM-medalj i karriären.

Tidigare i VM har Sveriges tagit guld och brons i sprint genom Jonas Leandersson och Jerker Lysell.

På herrarnas medeldistanslopp senare under dagen så tog Olle Boström brons. Han slutade 13 sekunde bakom vinnaren Daniel Hubmann.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.