Björn Borg Foto: Stefan SöderströmBjörn Borg Foto: Stefan Söderström
Björn Borg Foto: Stefan Söderström
J-O Waldner Foto: Andy WongJ-O Waldner Foto: Andy Wong
J-O Waldner Foto: Andy Wong

Björn Borg hyllar J-O inför sista matchen

Publicerad

J-O Waldner, 50, gör sin sista tävlingsmatch som pingisspelare ikväll.

Då hyllas han stort av tennisikonen Björn Borg

– Han är en av de absolut största någonsin i svensk idrottshistoria, säger Borg.

Följ J-O:s sista match i live-TV här.

Strax efter klockan 17:00 var det fullsatt i Liljeholmshallen i Stockholm, trots att matchstart är 18:30.

Spårvägen slår publikrekord – och på gästlistan står bland andra Agneta Sjödin, Dr Alban och Gert Fylking.

Men det är inte för att mittenlaget Rekord gästar.

Jan-Ove Waldner gör sin sista tävlingsmatch ikväll. En nästan 40 år lång tävlingskarriär är därmed över.

Waldner rankas som en av Sveriges största idrottsutövare någonsin, tillsammans bland andra med Björn Borg och Ingemar Stenmark.

Borg är mäkta imponerad.

Här kan du följa J-O:s sista match.

Björn Borg hyllar J-O Waldner

– Han är en av de största någonsin, säger Borg till SportExpressen.

– Jag har följt hela J-O:s karriär. Bordtennis var faktiskt min första sport, och min favoritsport som liten, mycket eftersom min pappa spelade. Det var genom Rune det blev bordtennis och sedan tennis när jag fick mitt första tennisracket.

Borg berättar om sitt bästa minne från Waldners karriär.

– Jag såg när J-O spelade VM i Manchester 1997 och inte förlorade ett set. Det var en nästan helt felfri pingis och bland det bästa jag någonsin har sett, säger han.

Och han hoppas på all lycka för 50-åringen framöver.

– Jag önskar honom all lycka till i framtiden och hoppas att han kommer fortsätta inom idrotten. Han har så otroligt mycket att lära framtida generationer.

Anders Limpar stämmer in

Anders Limpar, en av spelarna som var med och tog brons i fotbolls-VM 1994, vill också han stämma in i hyllningskören.

– Jag är lite pingisgalen, jag har sett de flesta matcherna här i Liljeholmshallen. J-O har ett bollsinne som få andra. Sedan som människa har han inte förändrats ett dugg under den här tiden. Och det är fantastiskt av honom, att han har varit samma kille trots framgångarna. Det är snyggt tycker jag.

Jaromir Jagr fyller 44 år i dag! Still going strong! Grattis, champ! #jagr #nhl #legend #jagrfest #sportexpressen

Ett foto publicerat av SportExpressen.se (@sportexpressen)

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag