Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Bittra för att jag inte tog med honom i VM"

Antonio Lindbäck Foto: Mattias Lundin Exp
Stefan Andersson. Foto: Mikael Sjöberg

Speedwaybråket mellan den förre förbundskaptenen Stefan Andersson och speedwayföraren Antonio Lindbäck har blossat upp igen.

På Twitter anklagade Andersson Lindbäcks manager för att ha hotat honom.

– De är bara bittra över att jag inte tog med Lindbäck på lag-VM från början, säger Andersson till SportExpressen.se.

Stämningen mellan ärkerivalerna Piraterna och Indianerna är inte den bästa inför lagens möte i SM-semifinalen.

Efter att Andersson under sin tid som förbundskapten lämnat Indianernas Lindbäck utanför lag-VM så valde speedwaystjärnan att nobba landslaget.

Andersson, som även är lagledare för Piraterna, lämnade sin post som förbundskapten för två veckor sedan. Under tisdagskvällen, när det stog klart att Piraterna och Indianerna skulle mötas i semifinal, bjöd han sedan på dubbla utspel på Twitter.

När Lindbäck kallades "kung" på Twitter av speedwayprofilen Simon Nyman för sin åkning mot Dackarna så la Andersson till "i baren", och sen var det i gång.

"Bara löjligt"

Andersson hävdade bland annat att sanningen skulle komma i fatt, någon som Antonio Lindbäcks manager Mattias Fahlström reagerade på. Då kontaktade Fahlström Andersson på sms.

Därefter skrev Andersson "Blev precis hotad av Lindbäcks manager. Fy fan så lågt."

– Det är bara löjligt, det handlar inte om ett hot. Jag tycker bara att om man ska skriva en sådan sak så får man skriva allting. Jag tror inte Stefan står bakom det han skrev i dag, säger Fahlström till SportExpressen.se.

Lindgren har skämtat

Stefan Andersson väljer i dag att ta tillbaka hotanklagelserna, men är fåordig om detaljerna i hans och Fahlströms konversation.

– Han gick i gång genom att skicka sms, jag var ju förbundskapten under en tid och Antonio kom ju inte med i lag-VM och det känns som att det är hela grejen. Jag önskar dem bara lycka till. Det är inga konstigheter, jag tycker bara hela grejen är tråkig, säger Andersson.

När SportExpressen.se ber Andersson att utveckla vad som startade bråket så tar han upp fallet med Piraternas förare Darcy Ward, som trots att han fastnade i ett alkoholtest inför en tävling i Lettland, fick köra i Elitserien.

– Det var ju tänkt som ett skämt. Jag menar, (Fredrik) Lindgren skämtade rätt så mycket om Darcy Ward för ett tag sen då han la ut en bild på ett sexpack öl. Och det var inget ramaskri om det. Det var inte menat att han skulle gå i gång som han gjorde i går, säger Andersson.

"De är bara bittra"

– Det är bara löjligt. De är bara bittra över att jag inte tog med Lindbäck på lag-VM från början. Det är väl det handlar om.

Men förstår du att det kan uppfattas som stötande eftersom Lindbäck har pratat om sina alkoholproblem?

– Ja, absolut. Men det var menat som ett skämt. Jag tar tillbaka det och jag ber om ursäkt. Det var ju dumt, att de skulle gå i gång så var inte min mening. Jag menar, Darcy mår inte speciellt bra, men det kan man skämta om hur mycket som helst.

Var det en motaktion mot Indianerna med tanke på deras skämtande om Darcy?

– Nej, nej, det var ingenting sånt. Jag hade kunnat skriva mer av Magnus Ugglas text där. Men jag bara skrev det, pang. Det är ju så med sociala medier, man får passa sig vad man skriver. Det var inget taskigt mot honom. Det var mer som en skämtgrej, med Magnus Ugglagrejen. Jag menade inget illa, säger Andersson som ställer sig frågande till om bråket är värt att belysas.

Uggla var det första han tänkte på

– Det är min privata Twitter, den har ingenting med Piraterna att göra.

Du är väl en representant för din klubb?

– Nej det är jag inte. Inte på min privata Twitter. Att det här ska blåsas upp så när man kan skämta om andra grejer känns så... Jag ber om ursäkt i alla fall. Man får passa sig vad man skriver eftersom det kan tolkas så fel. Just den här texten, det var det första jag tänkte på, Magnus Ugglas "Kung i baren", och då bara skrev jag det och det tolkades fel.

SportExpressen.se har sökt Antonio Lindbäck för en kommentar utan framgång.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!